Οικονομία

Στα τηλέφωνα Αχτσιόγλου-Νάλες για τα εργασιακά

Στα τηλέφωνα Αχτσιόγλου-Νάλες για τα εργασιακά
Τηλεφωνική συνομιλία με την ομόλογο της Αντρέα Νάλες είχε η υπουργός Εργασίας.

Τηλεφωνική συνομιλία 30 λεπτών με την Γερμανίδα ομόλογο της Αντρέα Νάλες είχε το μεσημέρι της Τρίτης η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με τις δύο πολιτικούς να συζητήσουν τα ανοιχτά θέματα στο “μέτωπο” των εργασιακών ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης της Αθήνας με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών βρέθηκε η θέληση της Ελλάδας να τηρηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο κόντρα στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για το θέμα των εργασιακών. 

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, η κυρία Νάλες εξέφρασε την υποστήριξη της στην πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, για διαμόρφωση των μισθών μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και της υπερίσχυσης τους έναντι των επιχειρησιακών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η κ. Νάλες εξέφρασε την άποψη ότι οι κλαδικές συμβάσεις πρέπει να υπερισχύουν των επιχειρησιακών, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες υπάρχουν επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Από την πλευρά της η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:

-Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων-Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO)-Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments