Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Δραγασάκης: Προτιμά να διαπραγματεύεται με τον Mάρτιν Σουλτς
Δραγασάκης: Προτιμά να διαπραγματεύεται με τον Mάρτιν Σουλτς | Pagenews.gr
Pagenews Team

Υπέρ του κεντροαριστερού Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών. Αλλά έχουμε φυσικά τις προτιμήσεις μας, αυτό είναι σαφές. Κατά την άποψή μου, μια Ευρώπη που επιμένει στην πορεία μιας αυστηρής λιτότητας κινδυνεύει κάποια μέλη της να φύγουν. Θα θεωρούσα ως πολύ θετικό αν μία πολιτική αλλαγή στη Γερμανία επέφερε μετατόπιση των δυνάμεων στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι στόχος είναι να κλείσει το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 20 Μαρτίου, ενώ κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι, με τις απαιτήσεις του για νέα μέτρα, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού της διαπραγμάτευσης ενώ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χαρακτήρισε δε «νέοαποικιακή» τη λογική ότι «μόνον με το μαστίγιο μπορούν να κυβερνηθούν η Ευρώπη κι οι πολίτες της», με αφορμή την κριτική που δέχθηκε το πακέτο παροχών του Αλέξη Τσίπρα προς τους συνταξιούχους τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχει λόγος για πρόωρες εκλογές, κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συμπληρώνοντας ότι οι επιδόσεις της τελευταίας θα κριθούν στο τέλος της θητείας της το 2019.

Ετικέτες: 


2017