Διεθνή

Ολλανδικές εκλογές: Μπροστά ο Ρούτε σε νέα δημοσκόπηση

Ολλανδικές εκλογές: Μπροστά ο Ρούτε σε νέα δημοσκόπηση
Ώρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές.

Μπροστά βρίσκεται το φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Δύο ημέρες πριν τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, η έρευνα του δημοσκόπου Μορίς ντι Χοντ δείχνει ότι η διένεξη αλλά και οι ταραχές που σημειώθηκαν στο Ρότερνταμ από Τούρκους που μετείχαν σε μια προεκλογική συγκέντρωση ωφέλησαν το κόμμα του Ρούτε, αλλά και το ισλαμοφοβικό κόμμα του Βίλντερς.

Το VVD του Ρούτε αναμένεται να κερδίσει 27 έδρες στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας ποσοστό 18%, τρεις μονάδες επάνω σε σύγκριση με την έρευνα του ιδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, ενώ το ισλαμοφοβικό PVV έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 16%.

“Είναι σαφές ότι οι προτιμήσεις άλλαξαν από το Σάββατο”, έγραψε ο Ντι Χοντ. Οι ψηφοφόροι που θεωρούσαν το VVD ως απλώς μια επιλογή είναι πλέον πιο πιθανό να ψηφίσουν το κόμμα ενώ οι πιθανοί ψηφοφόροι του PVV έχουν ισχυροποιήσει τις πεποιθήσεις τους.

Ο Ρούτε και ο Βίλντερς θα βρεθούν απέναντι σε τηλεμαχία που αναμένεται να είναι καθοριστική για τις βουλευτικές εκλογές.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση τδείχνει ότι οι ψηφοφόροι είναι θετικοί απέναντι στους εγκρίνουν τους χειρισμούς του Ρούτε για την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments