Διεθνή

Συγχαρητήρια και ανακούφιση από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ

Συγχαρητήρια και ανακούφιση από Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ
Ανακούφιση έφερε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση η νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές. "Νίκη εναντίον του εξτρεμισμού και υπέρ της δυνατής Ευρώπης", τη χαρακτήρισαν.

Ικανοποίηση αλλά και ανακούφιση έφερε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ολλανδίας και η νίκη του Μαρκ Ρούτε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κυρίως σε Γαλλία και Γερμανία που τους επόμενους μήνες θα μπουν σε εξίσου σημαντικές εκλογικές διαδικασίες.

Τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ολλανδό πρωθυπουργό είχε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, η οποία του τόνισε πως “Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σου ως φίλοι, γείτονες και Ευρωπαίοι”.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μίλησε για νίκη εναντίον του εξτρεμισμού. “Οι αξίες της ανεκτικότητας, του σεβασμού των άλλων, και η πίστη στο μέλλον της Ευρώπης είναι οι μόνες αληθινές απαντήσεις στις εθνικιστικές κορώντες και τον απομονωτισμό που ταρακουνούν τον κόσμο”, ήταν η επίσημη δήλωσή του Ολάντ.

Γιούνκερ: Ψήφος υπέρ της Ευρώπης και κατά του εξτρεμισμού

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ “συνομίλησε με τον Μαρκ Ρούτε και τον συνεχάρη για την ξεκάθαρη νίκη του: μια ψήφο υπέρ της Ευρώπης, μια ψήφο κατά των εξτρεμιστών” ήταν το tweet που έστειλε ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στον απόηχο των exit polls που καταδείκνυαν την επικράτηση του κόμματος του Ρούτε έναντι του ακροδεξιού κόμματος του Γκέερτ Βίλντερς.

Την ανακούφισή του εξέφρασε και ο αντίπαλος της Μέρκελ στη Γερμανία για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς, με ανάρτησή του στο Twitter: “Πρέπει να συνεχίσουμε για μία ανοιχτή και ελεύθερη Ευρώπη. Ο Γκέερτ Βίλντερς δεν θα μπορούσε να νικήσει τις εκλογές στην Ολλανδία. Είμαι ανακουφισμένος. Πρέπει, όμως, να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία ανοιχτή και ελεύθερη Ευρώπη”, έγραψε ο Σουλτς.

Συγχαρητήρια στη νίκη του Ρούτε που “τον χρειαζόμαστε για μια δυνατή Ευρώπη” ήταν η αναφορά του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικού, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό συνεχάρη με ένα tweet την Ολλανδία και τους πολίτες της, καθώς «ανέκοψαν» με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές την άνοδο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments