Αθλητισμός

“Aυτός δεν πρέπει να ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό” – Φοβερές οδηγίες Αλέφαντου για το ματς στη Λεωφόρο

“Aυτός δεν πρέπει να ξαναπαίξει με τον Ολυμπιακό” – Φοβερές οδηγίες Αλέφαντου για το ματς στη Λεωφόρο
Αγανακτισμένος ο πολύπειρος τεχνικός μετά τον αποκλεισμό απ΄ την Μπεσίκτας, παραδίδει μαθήματα ποδοσφαίρου για το ντέρμπι με το "τριφύλλι"! Μάθε μπαλίτσα απ΄ τον άρχοντα...

​Πρώτα απ’ όλα και στα δύο ματς η Μπεσίκτας πήρε δώρα από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού που έπαιζε σαν ερασιτέχνης. Εγώ από την αρχή δεν τον πήγαινα και πάντα έλεγα “χίλιες φορές Καπίνο”, τα μάτια μου είναι πολύ έμπειρα ύστερα από δεκαετίες στο ποδόσφαιρο και έβλεπα ακόμα κι όταν άλλοι τον αποθέωναν, ότι το έχει πολύ εύκολο το λάθος. Από τα 5 γκολ που έφαγε λοιπόν ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Τουρκία, στα 4 έχει μεγάλη ευθύνη ο Λεάλι.

Όλη η άμυνα έχει προβλήματα. Στο πρώτο γκολ για παράδειγμα υπήρξε μία εντελώς λάθος διάταξη. Πολλοί στάθηκαν στον Ρέτσο ο οποίος δεν φυλάει παίκτη, όμως εγώ θα μιλήσω για προπονητική. Ο Ρέτσος έχει ευθύνη αλλά μικρότερη ευθύνη σε αυτή τη φάση. Πάει προς το πρώτο δοκάρι όπως πρέπει να κάνει ένας αμυντικός όταν η μπάλα έρχεται από εκεί που ήρθε. Από πίσω πρέπει να ακολουθήσει η άμυνα να πάρει τη σωστή διάταξη.

Ο πίσω από τον Ρέτσο, ο Ντα Κόστα, επίσης δεν φυλάει παίκτη! Εκεί ήταν δουλειά του Ντα Κόστα να κινηθεί προς τον αμαρκάριστο αντίπαλο. Φυλάμε πρώτα το χώρο μπροστά στην εστία, όλοι πρέπει να κινούνται προς την μπάλα πρώτοι και να έχουν ώμο με ώμο τον αντίπαλο, και αν δεν φτάνουν αριθμητικά να καλύψουν όλους τους αντίπαλους, ας αφήσουν ελεύθερο τον τελευταίο, όχι τους πρώτους μπροστά στο τέρμα! Αυτός είναι κανόνας.

Γενικώς το στήσιιμο της ομάδας δεν μου άρεσε. Εκεί έπρεπε να πάει ο Ολυμπιακός με στήσιμο αλά Λέστερ όπως έπαιξε και απέκλεισε τη Σεβίλλη. Και αυτά που θα πω είναι αυτά που κάτα τη γνώμη μου πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός και στη Λεωφόρο. Έτσι έπρεπε να παίξει στην Μπεσίκτας, έτσι πρέπει να παίξει τώρα και στη Λεωφόρο:

Κοντά οι γραμμές, 7-8 μέτρα μεταξύ τους ο δεξίς μπακ με τον δεξί στόπερ, 6 μέτρα ο δεξίς στόπερ με τον αριστερό στόπερ, 7-8 μέτρα ο αριστερός στόπερ με τον αριστερό μπακ. Και κοντά στους στόπερ οι δύο κόφτες, τα εξτρέμ να έρχονται σε βοήθεια στους κόφτες και μπροστά να μένουν ο Φορτούνης και ο Καρίμ. Αμυνόμαστε με έξι, κάνουμε γρήγορη επίθεση με τέσσερις, αφού σε βοήθεια Φορτούνη και Καρίμ θα βγαίνουν οι εξτρέμ. Έτσι έπαιζε η Λέστερ με Βάρντι μπροστά και Οκαζάκι από πίσω.

Ο Ολυμπιακός έτσι έπρεπε να παίξει στην Τουρκία, αντιθέτως είδαμε να το κάνει έξυπνα η Μπεσίκτας όταν έμεινε με 10 παίκτες. Έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό, έπαιξε προσεκτικά, σφικτά, και χτύπησε τον Ολυμπιακό γρήγορα και του έβαλε άλλα δύο γκολ. Είχε τη σωστή στρατηγική. Η τακτική κάνει την ομάδα να νικάει και ας νομίζανε οι πολλοί που είναι άσχετοι από ποδόσφαιρο ότι το παιχνίδι έγερνε υπέρ του Ολυμπιακού από ένα σημείο και μετά. Το να έχεις κατοχή μπάλας, έχω πει 100 φορές ότι δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με παραπάνω παίκτη από το πρώτο ημίχρονο και τελικά έχασε 4-1. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει επί Μαρινάκη στην Ευρώπη. Το υλικό δεν είναι για να διασύρεται από ομάδα σαν την Μπεσίκτας που δεν είναι κάτι φοβερό, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει πολλές καλύτερες ομάδες από την Μπεσίκτας στην Ευρώπη.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου, ανύπαρκτοι ήταν ο Μαρίν, ο Σεμπά που ήταν ανέτοιμος από τον τραυματισμό και ο Μάρτινς που τον έκλεισαν οι αντίπαλοι. Όταν βγήκε ο Καμπιάσο, φάνηκε μεγάλο κενό. Εκεί ήθελε μέσα να μπει ο Ανδρούτσος ο οποίος τρέχει πολύ και θα βοήθαγε στο κέντρο. Όχι ο Μαρίν που δεν έπαιρνε τα πόδια του.

Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα που έχει, λόγου χάρη ο Φορτούνης δεν έχει σχέση με τον περσινό Φορτούνη, αν είχε σοβαρό τερματοφύλακα και καλή αμυντική διάταξη, θα μπορούσε να αποκλείσει την Μπεσίκτας στα δύο ματς, η τούρκικη ομάδα ήταν στα μέτρα του.

Για εμένα δεν πρέπει να ξαναπαίξει ο Λεάλι, πήρε πολλές ευκαιρίες, φτάνει. Τώρα πρέπει να πάει στη Λεωφόρο και στα επόμενα ματς με τους καλύτερους παίκτες του σωματικά και ψυχολογικά, να χτυπήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, να κλείσει τη σεζόν καλά και να αφήσει τους αντιπάλους βυθισμένους στα δικά τους προβλήματα.

Με ρωτάνε από το σάιτ τι γνώμη έχω για το θόρυβο που έγινε με αυτά που είπε ο Αλεξανδρής. Κάντε μου τη χάρη δεν ασχολούμαι, εγώ τα θεωρώ πολύ τραβηγμένα αυτά τα πράγματα, δεν έπρεπε να τα πει, και δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments