Αθλητισμός

Με πέντε αλλαγές ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο-Βαρύ το κλίμα για Λεάλι

Με πέντε αλλαγές ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο-Βαρύ το κλίμα για Λεάλι
Γερό φρεσκάρισμα ετοιμάζει ο Βασίλης Βούζας στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καταστρώνοντας τα πλάνα του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά φέτος ο Λεάλι.

​Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε χθες βράδυ το Γιουρόπα Λιγκ, μετά την ήττα του στην Πόλη, με τους “ερυθρόλευκους” να επικεντρώνονται πλέον στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να ξεπεράσουν τη βαριά ήττα απ’ την Μπεσίκτας και να δείξουν καλύτερο πρόσωπο απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο, με τις πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι ο προπονητής των πειραιωτών, Βασίλης Βούζας ετοιμάζει πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του, σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το ματς στην Τουρκία. 

Είναι λογικό ο 51χρονος τεχνικός των “ερυθρόλευκων” να θέλει να φρεσκάρει την ομάδα του, μετά τη ρεβάνς με την Μπεσίκτας και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η πρώτη αλλαγή αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Καπίνο επιστρέφει στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού, μετά από απουσία ενός μήνα, καθώς μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση του Λεάλι είναι αδύνατον να κάτσει κάτω απ’ τα γκολπόστ των πειραιωτών ο Ιταλός. Δύσκολα μάλλον θα τον ξαναδούμε με τη φανέλα της πειραϊκής ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον Λεάλι είναι πολύ βαρύ. 

Δύο αλλαγές στην αμυντική γραμμή 

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, καθώς ο Βασίλης Βούζας προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση του Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, αφήνοντας τον Αλί Σισοκό στον πάγκο. Αυτή όμως δε θα είναι η μοναδική διαφοροποίηση στην αμυντική γραμμή των “ερυθρόλευκων”. Αλλαγή θα υπάρξει και στο κέντρο της άμυνας καθώς θα επιστρέψει ο Μποτία, χωρίς όμως αυτή τη στιγμή να έχει ξεκαθαρίσει αν θα πάρει τη θέση του Ντα Κόστα ή του Ρέτσου. Αυτό θα φανεί στην προπόνηση του Σαββάτου, εκεί που ο Βούζας θα φανερώσει τα πλάνα του για την εντεκάδα του Ολυμπιακού. 

Με Μάρτινς στη μεσαία γραμμή 

Σε ότι αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να διατηρήσει τον Αλεξί Ρομαό σε θέση αμυντικού μέσου. Ο Βούζας άλλωστε δεν μπορεί να έχει παράπονο απ’ την προσπάθεια του Τογκολέζου στο ματς με την Μπεσίκτας αφού ο Αφρικανός μέσος ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Το θέμα λοιπόν για τους “ερυθρόλευκους” είναι ποιος θα παίξει δίπλα στον Ρομαό κι αυτή τη στιγμή το προβάδισμα το έχει ο Αντρέ Μάρτινς. Αυτό όχι γιατί ο Καμπιάσο δε βοήθησε τον Ολυμπιακό στα τρία ματς που έπαιξε βασικός. Το αντίθετο μάλιστα, τον βοήθησε και πάρα πολύ. Ωστόσο έχει αγωνιστεί βασικός σε τρία ματς μέσα σε οκτώ μέρες κι αυτό δεν είναι απλό, ειδικά απ’ τη στιγμή που ήταν εκτός πλάνων του προηγούμενου προπονητή για ενάμιση μήνα. 

Προβάδισμα Σεμπά 

Ο Σεμπά επέστρεψε πολύ γρήγορα απ’ τον τραυματισμό του (θλάση στο ματς με τον ΠΑΟΚ) κι έπαιξε σαν αλλαγή στην Κωνσταντινούπολη. Σίγουρα η απόδοση του δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου στο ένα άκρο της επίθεσης, πιθανότατα αντί του Μανθάτη. Είναι μια σκέψη του 51χρονου τεχνικού του Ολυμπιακού η οποία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εφαρμογής, αλλά περισσότερα θα φανούν στην αυριανή προπόνηση των “ερυθρόλευκων” στου Ρέντη. 

Στον πάγκο ο Τσόρι 

Αναφορικά με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού θα είναι όπως όλα δείχνουν στον πάγκο και θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα. Αυτή τη στιγμή πάντως δε φαίνεται να υπάρχει πρόθεση του Βούζα ν’ αφήσει εκτός βασικής εντεκάδας τον Φορτούνη για ν’ αγωνιστεί απ’ την αρχή ο Αργεντινός ούτε φυσικά υπάρχει περίπτωση να δούμε το “τρικ” που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, με τον Αργεντινό στην κορυφή της επίθεσης.

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments