Αθλητισμός

Παραμένει στο top 30 ο Ολυμπιακός!

Παραμένει στο top 30 ο Ολυμπιακός!
​Φαινόταν μια καταστροφική σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ο αποκλεισμός το καλοκαίρι από την Μπερ Σεβά για την είσοδο στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ομως στο τέλος της ευρωπαϊκής περιπέτειας οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο έσωσαν την χρονιά αλλά και την βαθμολογική τους θέση στην ειδική κατάταξη της UEFA. […]

​Φαινόταν μια καταστροφική σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ο αποκλεισμός το καλοκαίρι από την Μπερ Σεβά για την είσοδο στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ομως στο τέλος της ευρωπαϊκής περιπέτειας οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο έσωσαν την χρονιά αλλά και την βαθμολογική τους θέση στην ειδική κατάταξη της UEFA.

Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα έχοντας μαζέψει την φετινή σεζόν 11.1600 βαθμούς. Συγκομιδή καλύτερη και από την περσινή (11.0800) αλλά και από την σεζόν 12/13 (10.8800) η οποία θα αφαιρεθεί την επόμενη χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στις κληρώσεις της επόμενης σεζόν έχοντας συνολικά 64.580 βαθμούς και στο top30 των συλλόγων στην Ευρώπη.

Δεδομένα θα είναι στους ισχυρούς στις κληρώσεις του καλοκαιριού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα προκριθεί κιόλας κάτι το οποίο το έμαθε πέρσι από τους Ισραηλινούς.

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε αποκλειστεί έναν γύρο νωρίτερα, αλλά η συγκομιδή του ήταν καλύτερη από πέρσι και πρόπερσι. Τα ακόμα καλύτερα νέα για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι πως την επόμενη χρονιά θα χάσει και την σεζόν 12/13 με την πολύ μικρή συγκομιδή (2.3800).

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν έκλεισε την χρονιά έχοντας μαζέψει 9.1600 βαθμούς και θα μπει την επόμενη χρονιά στις κληρώσεις με 35.080 βαθμούς κοντά στην 60η θέση (όσο δεν έχουν τελειώσει οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μόνο εκτίμηση μπορούμε να κάνουμε).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την συγκομιδή του σε σχέση με πέρσι, το πρόβλημα είναι πως την επόμενη χρονια οι «πράσινοι» θα χάσουν την καλύτερή τους σεζόν της τελευταίας πενταετίας (12/13 με 4.8800). Ο Παναθηναϊκός πήρε φέτος λίγο περισσότερους βαθμούς (3.1600) σε σχέση με πέρσι (2.5800) και θα μπει στις κληρώσεις (εάν φυσικά πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο) με 15.080 βαθμούς. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 127η θέση.

ΘΕΛΕΙ ΟΜΙΛΟΥΣ Η ΑΕΚ

Εάν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πρέπει να μπει σε ομίλους. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ευρώπη αλλά δεν μπόρεσε να περάσει την Σεντ Ετιέν. Θα μπει στις επόμενες κληρώσεις με συγκομιδή 6.580 αλλά είναι πρόβλημα μιας και θα είναι δεδομένα στους αδύναμους. Αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 207η θέση.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments