Πολιτισμός

Τζον Στάμος: Ο πιο όμορφος Έλληνας που διαφημίζει την Ελλάδα στο Hollywood (pics & vid)

Τζον Στάμος: Ο πιο όμορφος Έλληνας που διαφημίζει την Ελλάδα στο Hollywood (pics & vid)
Ο άνθρωπος με το υπέροχο χαμόγελο και το αστραφτερό πρόσωπο είναι άκρως επιτυχημένος στο Hollywood και... επικίνδυνα ερωτευμένος με την Ελλάδα. Η καλύτερη "διαφήμιση" της χώρας μας στην άλλη άκρη της γης.

Ηθοποιός του Hollywood με παρουσίες σε ορισμένες από τις πλέον επιτυχημένες σειρές της Αμερικής, ερωτευμένος με την Ελλάδα, που όσο περισσότερο δεν τη βλέπει, τόσο πιο πολύ την… καψουρεύεται, επιτυχημένος τραγουδιστής και ταυτόχρονα εξαιρετικός ντράμερ.

Όλα αυτά κρύβονται πίσω από το λαμπερό χαμόγελο και το αστραφτερό πρόσωπο του Τζον Στάμου ή (ελληνιστί) Γιάννη Σταματόπουλου. Του πιο όμορφου Έλληνα στον κόσμο, όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Μπάρακ Ομπάμα.

 

Η ομορφιά που πήρε απ’ τη μητέρα του

Ένας σταρ που δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιος. Με βαθειά γνώση της ιστορίας της χώρας του, παρά το γεγονός πως γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει πολύ μακριά απ’ αυτή. Ο Τζον Στάμος γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1963 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο πατέρας του, Γουίλιαμ Στάμος, έχει ελληνική καταγωγή και η μητέρα του, Λορέττα Στάμος, Αγγλό-Ιρλανδική. Το επώνυμο της οικογένειας ήταν Σταματόπουλος πριν το αλλάξουν σε Στάμος.

Ο πατέρας του είχε εστιατόριο στην Καλιφόρνια, εκεί όπου γνώρισε την μετέπειτα σύζυγό του και μητέρα του Τζον. Η Λορέτα ήταν πανέμορφη. Μια καλλονή που δούλευε σαν μοντέλο στα χρόνια της νιότης της.

Βιογραφικό που… ζαλίζει

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στη σειρά “General Hospital” το 1983. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε σε 12 επεισόδια της σειράς “Dreams” ως Gino Minelli και το 1985 έκανε τη πρώτη του εμφάνιση στη ταινία του 1985 “Alice in Wonderland”.

Την περίοδο 1986-1994, εμφανίστηκε σε 26 επεισόδια της σειράς “You Again?” ως Matt Willows και σε επεισόδια των σειρών “MMC”, “ABC TGIF”, “Hangin’ with Mr. Cooper”, “Ιστορίες από την κρύπτη” και “Step by Step”. Επίσης εμφανίστηκε και στις ταινίες “Daughter of the Streets” (1990) ως Joey, στην “Captive” (1991) ως Robert Knott, στην “The Disappearance of Christina” (1993) ως Joe Seldon και στην “Fatal Vows: The Alexandra O’Hara Story (1994) ως Nick Pagan.

ο 1987, κέρδισε το πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του ABC, Full House, ως Jesse Katsopolis. Σύμφωνα με τον Jeff Franklin, ζήτησε το επίθετο του ρόλου να είναι ελληνικό για να τονίσει την ελληνική καταγωγή του. Η σειρά είχε τεράστια επιτυχία και εκτόξευσε την καριέρα του. Συνολικά η σειρά κέρδισε 16 βραβεία και είχε άλλες 20 υποψηφιότητες. Το 1995, μετά από οκτώ σεζόν, η παραγωγή σταμάτησε και ο Στάμος είχε εμφανιστεί και στα 193 επεισόδια της σειράς.

πό το 1995 έως και το 2005, εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές “The Larry Sanders Show”, “Tracey Takes On…”, “The Beach Boys: An American Family”, “Thieves”, “Τα φιλαράκια” και “Jake in Progress” καθώς και στις ταινίες “A Match made in Heaven” (1997), “The Marriage Fool” (1998), “Sealed with a Kiss” (1999), “How to Marry a Billionaire: A Christmas Tale” (2000), “Fortunate Son” (2000), “My Best Friend’s Wife” (2001), “The Reagans” (2003) και “Knots” (2004).

Η στιγμή της καταξίωσης

Το 2005, εμφανίστηκε σε 65 επεισόδια της σειράς “ER” ως Tony Gates. Η σειρά κέρδισε μία Χρυσή Σφαίρα, 152 βραβεία και 365 υποψηφιότητες. Η σειρά ολοκληρώθηκε το 2009. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, εμφανίστηκε και στις ταινίες “Wedding Stars” (2006), “Μια θέση στον ήλιο” (2008) και “The Two Mr. Kissels” (2008). Από το 2009, έχει εμφανιστεί συνολικά σε 15 τηλεοπτικές σειρές, με πιο πρόσφατες τις “Grandfathered”, “Fuller House” και “Scream Queens”, καθώς και σε οκτώ ταινίες, με πιο πρόσφατη την “Γάμος αλά Ελληνικά 2”.

Εκτός από ηθοποιός, έχει και το ρόλο του παραγωγού. Έχει κάνει τη παραγωγή σε 34 επεισόδια από επτά τηλεοπτικές σειρές, όπως “Fuller House”, “Jake in Progress” και “Grandfathered”, καθώς και στις ταινίες “My Best Friend’s Wife” και “The Two Mr. Kissels”.

Ο γάμος που δεν πέτυχε

Ο Στάμος ήταν σε σχέση με την Ρεμπέκα Ρομέιν, μοντέλο και ηθοποιό, από το 1994, αφού γνωρίστηκαν σε επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret, όπου εκείνη συμμετείχε σα μοντέλο. Αρραβωνιάστηκαν την παραμονή Χριστουγέννων του 1997 και παντρεύτηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου 1998 στο Beverly Hills Hotel. Ανακοίνωσαν το χωρισμό τους τον Απρίλιο του 2004. Ο Στάμος έκανε αίτηση διαζυγίου τον Αύγουστο του 2004, το οποίο οριστικοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2005.

Καλεσμένος του Ομπάμα

Ο Τζον Στάμος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη δεξίωση που είχε παραθέσει ο Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Εκεί όπου συναντήθηκε και με τον Γιάννη Βαρουφάκη, με τον οποία αντάλλαξαν απόψεις για τον… μπακλαβά.

“Εξακολουθώ να πιστεύω στην ειρήνη, την αγάπη και την κατανόηση. Καληνύχτα Ελλάδα”, ήταν ο αποχαιρετισμός του Στάμος στη συγκεκριμένη δεξίωση. Εκεί όπου ο πρώην πλανητάρχης τον αποκάλεσε ως τον πιο όμορφο Έλληνα.

Ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας

Τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα ήταν πριν από δύο μήνες. Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Ελληνοαμερικανος ηθοποιός βρέθηκε στη χώρα μας και έδειξε στους χιλιάδες “ακόλουθούς του στο Instagram πόσο πολύ τη λατρεύει.

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να βρίσκομαι ανήμερα στην ονομαστική γιορτή μου από την Ελλάδα” έγραψε ποζάροντας μπροστά από την Ακρόπολη ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Η φωτογραφία που έγινε… viral όμως ήταν με μια ηλικωμένη συγγενή του, η οποία του δίνει ένα φιλί στο μάγουλο. Ο Στάμος έβαλε το hashtag #family και η φωτογραφία μάζεψε σε τρεις ώρες περισσότερα από 50.000 likes και δεκάδες σχόλια.

Ο άνθρωπος με το υπέροχο χαμόγελο και το αστραφτερό πρόσωπο είναι άκρως επιτυχημένος στο Hollywood και… επικίνδυνα ερωτευμένος με την Ελλάδα. Η καλύτερη “διαφήμιση” της χώρας μας στην άλλη άκρη της γης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments