Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Bild: Ο Ομπάμα ασκούσε πιέσεις στο Βερολίνο για την Ελλάδα
Bild: Ο Ομπάμα ασκούσε πιέσεις στο Βερολίνο για την Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Μαρτίου 2017, 15:58 17 Μαρτίου 2017, 15:58

Ο Γερμανός διπλωμάτης μιλά στην εφημερίδα ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα το απόγευμα, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που είχε ασκήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.


«Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό. 


«Ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής» αναφέρει χαρακτηριστικά Γερμανός διπλωμάτης στη Bild.

«Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» τονίζει το περιοδικό. Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική, λέει στη Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών.

Ετικέτες: 


2017