Αθλητισμός

Όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ψήφιζαν «Γουδή» (pics)

Όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ψήφιζαν «Γουδή» (pics)
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα «Γουδή» ως επιλογή για την κατασκευή του γηπέδου και εμείς θυμόμαστε τον τρόπο που είχαν εκφράσει τη στήριξή τους όταν αυτό έγινε γνωστό.

​Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για πλάνο της Κυβέρνησης για κατασκευή γηπέδου στο Πάρκο Γουδή, οι φίλοι του Παναθηναϊκού την υποδέχθηκαν με συγκρατημένη μεν, αλλά αισιοδοξία. Φυσικά και είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει αμφισβήτηση για το κατά πόσον μπορεί να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο στην Ελλάδα της της βαθιάς κρίσης και των μνημονίων, όμως αυτό δεν αναιρεί το ότι στις τάξεις των οπαδών του «τριφυλλιού» η λύση «Γουδή» ακούγεται ιδιαίτερα θετικά.

Το συγκεκριμένο «θετικό ρεύμα» δεν έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες. Είχε διαφανεί από το μακρινό 2004 όταν και για πρώτη φορά είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων η συγκεκριμένη επιλογή προκειμένου να στεγαστεί η αγαπημένη τους ομάδα. Συνθήματα, πανό μέχρι και πορείες είχαν γίνει προκειμένου η συγκεκριμένη προοπτική να αποκτήσει σάρκα και οστά προκειμένου να αποκτήσει το νέο του σπίτι ο Παναθηναϊκός.

Πανό και συνθήματα με ξεκάθαρο μήνυμα από το 2004

Το μακρινό 2004, λοιπόν, ένα παιχνίδι των «πρασίνων» με την Καλλιθέα είχε αποκτήσει χαρακτήρα συλλαλητηρίου προκειμένου να χτιστεί γήπεδο στο Γουδή. Συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά, αλλά και πανό που έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση του συλλόγου όπως «Πάρτε το χαμπάρι και κάντε τουμπεκί, το γήπεδο του ΠΑΟ θα γίνει στο Γουδί», «Εμείς δεν ζητάμε χρέη να μας σβήσουν, ούτε το γήπεδο τσάμπα να μας χαρίσουν, την Λεωφόρο δίνουμε με πόνο, για το Γουδί, για το Γουδί και μόνο».

Φυσικά, το όνειρό των φίλων του «τριφυλλιού» ήταν να φτιαχτεί ένα γήπεδο… πραγματική έδρα για την ομάδα τους. Ή αλλιώς, όπως συνηθίζεται να λέγεται ένα γήπεδο «κλουβί». Εμπνευσμένοι από αυτό, τραγούδησαν και το σύνθημα που ζητούσε χαρακτηριστικά «Φτιάξτε ένα γήπεδο κλουβί, στο Γουδή, στο Γουδή». Εάν τελικά το συγκεκριμένο πρότζεκτ υλοποιηθεί το σύνθημα αυτό θα αποδειχθεί κάποια χρόνια μετά προφητικό.

Μάλιστα, σε μια περίοδο που στα υπόψιν του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά, υπήρχε και η λύση του Ελληνικού, η στάση των οπαδών της ομάδας ήταν απόλυτη και ξεκάθαρη. Δεν ήθελαν σε καμία ο σύλλογος να απομακρυνθεί από τις «ρίζες» του και να μετακομίσει εκτός των συνόρων του Δήμου Αθηναίων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε είχε αναρτηθεί και πανό σε έναν αγώνα μπάσκετ κόντρα στην Μάλαγα που έγραφε χαρακτηριστικά «Όποιος υπογράψει για Ελληνικό, προδότη θα τον έχουμε για πάντα στο μυαλό».

Πορεία υπέρ της κατασκευής γηπέδου στο Πάρκο Γουδή

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα μηνύματα υπέρ της κατασκευής του γηπέδου στο Πάρκο Γουδή δόθηκε τον Ιανουάριο του 2004 όταν και πραγματοποιήθηκε πορεία από τους φίλους της ομάδας προκειμένου να δηλώσουν την απαίτησή τους να προχωρήσει το συγκεκριμένο πλάνο. Μάλιστα, στην πορεία αυτή πρωτοστάτησαν μέλη του συνδέσμου του «τριφυλλιού» στου Ζωγράφου που αποτελεί ένα από τα πλέον δυναμικά αλλά και ενεργά κλαμπ. Ο συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης αποτέλεσε και το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως συγκεκριμένος χώρος αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή αν ληφθεί ως δεδομένο ότι οι «πράσινοι» πρέπει να εγκαταλείψουν τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments