Διεθνή

Νέα ρουκέτα από Σόιμπλε: Τα μελλοντικά μέτρα θα δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις

Νέα ρουκέτα από Σόιμπλε: Τα μελλοντικά μέτρα θα δεσμεύουν και τις επόμενες κυβερνήσεις
''Οι αποφάσεις θα πρέπει να διατυπώνονται νομοθετικά με τρόπο, ώστε να παρμαμένουν ανεξάρτητες από τα αποτελέσματα των εκλογών''.

Για μια ακόμα φορά, βρίσκει τον τρόπο να αιφνιδιάσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα προγράμματα βοήθειας προς κράτη της Ευρώπης, προσπαθώντας να προλειάντι το έδαφος για πρακτικές που θα καθιστούν τα μνημόνια, ανεπηρέαστα από τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό των χωρών.

«Οι αποφάσεις για τα μέτρα που αφορούν το μέλλον θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Σόιμπλε μετά το Ecofin μιλώντας σε γερμανούς δημοσιογράφους.

«Σε όλες τις περιπτώσεις προγραμμάτων βοήθειας προς κράτη, οι θεσμοί πάντα διαμηνύουν ότι αποφάσεις για μέτρα που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον υπάρχουν εκλογές στο άμεσο μέλλον. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο» είπε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε.

Και επεσήμανε με έμφαση για να μην μείνει αμφιβολία: «Θα πρέπει οι αποφάσεις να διατυπωθούν νομοθετικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραμένουν ανεξάρτητες από τα εκλογικά αποτελέσματα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα».

Το ίδιο είχε αποκαλύψει και ο Μισέλ Σαπέν ο οποίος υποστήριξε ότι το ΔΝΤ ζητά και τη στήριξη της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για τα δημοσιονομικά μέτρα, μετά το 2019.

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN. Κάτι που διέψευσε άμεσα το ΔΝΤ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments