Αθλητισμός

Παπασταθόπουλος: Η UEFA μας αντιμετώπισε σαν ζώα – Βράζουν στην Ντόρτμουντ

Παπασταθόπουλος: Η UEFA μας αντιμετώπισε σαν ζώα – Βράζουν στην Ντόρτμουντ
Βράζουν με την UEFA οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ λόγω του ορισμού του ματς με τη Μονακό για το Championw League την επομένη της επίθεσης. "Μας αντιμετώπισαν λες και μας πέταξαν κουτάκι μπύρας", ανέφερε ο Τούχελ.

Φρικτά παράπονα από τη συμπεριφορά της UEFA απέναντί τους έχουν οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ, με αφορμή την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να ορίσει το ματς με τη Μονακό λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο ESPN ο οποίος κατηγόρησε την UEFA ότι δεν έχει σωστή συμπεριφορά. “Αρχικά είμαι χαρούμενος επειδή έζησα. Ήταν η πιο δύσκολη μέρα της ζωής μου κι εύχομαι κανείς να μην περάσει κάτι ανάλογο. Μετά τα χθεσινά δεν έχω… χώρο μέσα μου για να σκεφτώ το παιχνίδι. Η UEFA πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ζώα. Είμαστε άνθρωποι που έχουν οικογένειες και παιδιά στο σπίτι. Δεν είμαστε ζώα. Είμαι χαρούμενος επειδή όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είναι ζωντανοί. 

Είναι πολύ δύσκολο σήμερα να σκεφτείς και να παίξεις ποδόσφαιρο. Για όλους είναι δύσκολο να… πάνε στην δουλειά μετά την χθεσινή μέρα. Ελπίζω ότι μας συνέβη να μην συμβεί ποτέ σε κανέναν. 

Ελπίζω να ήταν η τελευταία φορά. Θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο και με τον προπονητή μας. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Νιώθω αυτό που σας περιέγραψα νωρίτερα: Νιώθω σαν ένα ζώο και όχι άνθρωπος. Όποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλο ήταν για εμάς”.

Τούχελ: Σαν να μας πέταξαν κουτάκι μπύρας

Έξαλλος ήταν και ο Τόμας Τούχελ μετά το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας του.

“Κανείς δεν μας ρώτησε ποτέ για το πότε θα θέλαμε να γίνει το ματς. Μας ενημέρωσαν με SMS για μια απόφαση που ελήφθη στην Ελβετία”, είπε ο τεχνικός της Μπορούσια μετά το τέλος του χθεσινού ματς για το Champions League, στο οποίο η ομάδα του ηττήθηκε με 2-3 από τη Μονακό. Και πρόσθεσε:

“Η UEFA δε σεβάστηκε καθόλου την ψυχική κατάσταση των παικτών, οι οποίοι έγιναν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ είδαν έναν συμπαίκτη τους να τραυματίζεται μέσα στο πούλμαν της ομάδας. Όταν μας είπαν ‘παίζετε αύριο’, νιώσαμε ότι μας είχαν αγνοήσει εντελώς. Μας αντιμετώπισαν σαν να είχαν πετάξει στο λεωφορείο μας κουτάκι μπύρας.

Εμείς θα θέλαμε περισσότερο χρόνο για να συνέλθουμε ύστερα από ό,τι έγινε. Ο χειρισμός της UEFA μας δίνει την αίσθηση της ανικανότητας, ότι πρέπει να εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε και ότι τίποτα άλλο δεν μετρά εκτός από το ποδόσφαιρο”.

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Σαχίν, του Τούρκου ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή. “Είμαστε άνθρωποι κι εμείς και στον κόσμο υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα εκτός από τη μπάλα. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο, υποφέρουμε με το ποδόσφαιρο και βγάζουμε πολλά λεφτά, ζούμε ζωή προνομιούχων, αλλά όταν εγώ μπήκα αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, το μυαλό μου δεν ήταν καθόλου στο παιχνίδι. Ανατριχιάζω με αυτά που ζήσαμε στο πούλμαν. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα πρόσωπα των συμπαικτών μου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments