Οικονομία

Συνεδριάζει το EuroWorking Group – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους δανειστές

Συνεδριάζει το EuroWorking Group – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους δανειστές
Συναντώνται οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης. Το ελληνικό ΥΠΟΙΚ εκπροσωπεί ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα θέσουν επί τάπητος τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement), μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ τους, ωστόσο σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση η διάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (EuroWorking Group) πραγματοποιείται με φυσική παρουσία.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπεί στη συνεδρίαση του EWG στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως ανέφερε πηγή της Ευρωζώνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το EuroWorking Group είναι αυτό που θα κληθεί, επίσης, να εξετάσει σε επόμενο στάδιο την «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και τα βασικά νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή.

«Η πολιτική έγκριση προβλέπεται να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου» σημείωνε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι εφόσον γίνει και αυτό, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια και τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση και την εκταμίευσή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments