Πολιτισμός

“Cries from Syria”: ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

“Cries from Syria”: ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ
Το “Cries from Syria” είναι μια ταινία για τον πόλεμο.

Το “Cries from Syria” είναι ένα ντοκιμαντέρ που επιδιώκει να φέρει στο φως τις καταστροφικές συνέπειες που έχει προκαλέσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία στις ζωές των ανθρώπων.

Μέσα από τις φωνές παιδιών που διαμαρτύρονται, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και συγγενών τους, αλλά και πολλών άλλων που εμπλέκονται άμεσα με τη φρίκη του πολέμου, η ταινία οδηγεί τον θεατή σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο από τη Συρία στην Τουρκία, μέσω της Ιορδανίας, του Λίβανου και της Ευρώπης. 

Μια ματιά «από μέσα» και μια βαθιά εξερεύνηση στην ανθρωπιστική κρίση που έχει καθορίσει την πορεία της χώρας τα τελευταία 5 χρόνια.

Σκληρές εικόνες, δυνατές στιγμές και συγκινητικές ιστορίες συνθέτουν το δημιούργημα του σκηνοθέτη Εβγκένι Αφινέφσκι , ο οποίος έχει ήδη υπάρξει υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ με την ταινία του “Winter on fire: Ukraine’s fight for freedom” (2015).

Το “Cries from Syria” είναι μια ταινία για τον πόλεμο. Μια ταινία για περισσότερους από 13,5 εκατομμύρια Σύριους που έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και για περισσότερους από 6,3 εκατομμύρια που έχουν μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο εγκαταλείποντας αυτό που κάποτε αποκαλούσαν «σπίτι».

Πληροφορίες για την ταινία:

Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 2017

Σκηνοθέτης: Εβγκένι Αφινέφσκι

Σύνθεση μουσικής: Μαρίν Τίλμαν

Εκδότης: Άαρον Μπάτλερ

Παραγωγοί: Εβγκένι Αφινέφσκι, Den Tolmor, Άαρον Μπάτλερ

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fPvb9F0RHVs

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments