Αθλητισμός

Η ομάδα θα βελτιωθεί, η διοίκηση Αλαφούζου ποτέ!

Η ομάδα θα βελτιωθεί, η διοίκηση Αλαφούζου ποτέ!
Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό που μετά την διακοπή θα είναι όπως πρέπει σε αντίθεση με την διοίκηση του συλλόγου που η... αρρώστια της δεν έχει γιατρειά!

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μια τραγική αγωνιστική εικόνα απέναντι στον Λεβαδειακό, μία εικόνα που καμία σχέση δεν είχε με όσα είχαμε δει στα φιλικά και στα πρώτα επίσημα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν.

Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να φτιάξει μισή αξιόλογη ευκαιρία, οι παίκτες του έμοιαζαν και είχαν μείνει από δυνάμεις είτε ως αποτέλεσμα από τα ματς με την Μπιλμπάο είτε επειδή ήταν ανέτοιμοι, γεγονός που τους στέρησε κάθε σπιθαμή αυτοπεποίθησης και ο βαθμός της ισοπαλίας που πήραν οι «πράσινοι» στην άδεια Λεωφόρο φέρει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του Μπραντάο και του Γιουσούφ που έχασαν τα άχαστα στα τετ-α-τετ με τον Βλαχοδήμο και έσωσαν τον Παναθηναϊκό από μία ακόμη μεγαλύτερη γκέλα.

Αν και για να είμαστε δίκαιοι, όσο… παράλογο και αν ακούγεται, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, ο Λεβαδειακός είναι αυτός που γκέλαρε! Φυσικά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν θα ήταν η ίδια αν ο Ευαγγέλου δεν δεχόταν την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49′, σε μία φάση που το «έγκλημα» το κάνει ο Ζέκα «πουλώντας» την μπάλα στο αμυντικό τρίτο της ομάδας του(και δεν ήταν η πρώτη φορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι) και όχι ο νεαρός στόπερ που «στοχοποιήθηκε» μετά το τέλος του παιχνιδιού εντελώς άδικα και αντιποδοσφαιρικά!

Ο Παναθηναϊκός που κουβαλούσε και το -2 από τους περυσινούς θεατρινισμούς του Ίβιτς και την α λα καρτ απονομή δικαιοσύνης εις βάρος του, έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ισοπαλίες κόντρα σε ομάδες που θα έπρεπε να είχε κάνει το «2Χ2» και βρίσκεται στα τέλη Αυγούστου έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή!

Εξήγηση για το κακό αγωνιστικό πρόσωπο φυσικά και υπάρχει. Τίποτα στην ζωή και στο ποδόσφαιρο ειδικότερα δεν είναι ανεξήγητο. Ο Παναθηναϊκός άργησε πολύ να υλοποιήσει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, με αποτέλεσμα στο «κοντό» ρόστερ που διαθέτει, να πρέπει ο Ουζουνίδης να ξεκινά στην ενδεκάδα ποδοσφαιριστές ανέτοιμους ενώ έχει να αντιμετωπίσει και προβλήματα κούρασης-τραυματισμών-τιμωριών. Ο Γιόχανσον ήταν το πολύ για 20 λεπτά και έπαιξε δύο 90λεπτα. Ο Τσάβες ήταν για ένα ημίχρονο και έπαιξε βασικός στο Μπιλμπάο, ο Κουλιμπαλί μπήκε στην προπόνηση την Παρασκευή και θα έπρεπε να μείνει εκτός αποστολής. Αντ’ αυτού έπαιξε 90 λεπτά. Ο Χουλτ ήταν εκτός λόγω της περυσινής τιμωρίας «σκάνδαλο», ο Μολέδο έβγαλε τον αγκώνα του, ο Ζέκα είχε το μυαλό του στην μεταγραφή που θα πάρει για την Κοπεγχάγη, ο Λουντ είναι ξεκάθαρα «σκασμένος».

Δικαιολογίες θα πει κάποιος. Η αλήθεια, θα μπορούσε να του απαντήσει κάποιος άλλος. Εδώ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε κάτι: Ο Ουζουνίδης δούλεψε στην προετοιμασία με μια συγκεκριμένη ενδεκάδα(Βλαχοδήμος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ, Χατζηγιοβάνης, Άλτμαν, Μολίνς) για να παρουσιάσει μια κανονική ομάδα με συνοχή στον τρίτο προκριματικό του Europa και να περάσει. Τα κατάφερε.

Από κει και πέρα, καλείται να φτιάξει τον φετινό Παναθηναϊκό μέσα στην διάρκεια της αγωνιστικής περίοδου, καθώς μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήρθαν οι Λουσιάνο, Καμπέσας, Τσάβες, Γιόχανσον, Ινσούα, Διούδης, Τζανδάρης. Δεν είναι εύκολο να παρουσιάσει στο… άψε-σβήσε την ομάδα που έχει στο μυαλό του. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν είναι μάγος, προπονητής είναι! Και μέσα σε όλα τα παραπάνω, ο Ζέκα κουνάει μαντίλι, ο παρτενέρ του Κουρμπέλη θα είναι άλλος ποδοσφαιριστής ενώ το μοναδικό… καλό της υπόθεσης είναι πως θα καλυφθεί το κενό του ενδεκαδάτου εξτρέμ(πόθος ο Μουνιέ) και ίσως να αποκτηθεί και κεντρικός αμυντικός.

Το σκηνικό θυμίζει έντονα το φθινόπωρο του 2013, στην πρώτη χρονιά του Αναστασίου. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό αλλά υπήρχαν και τότε οι παραπάνω «δικαιολογίες». Η ομάδα παρά τα αρνητικά αποτελέσματα, έδειχνε πλάνο, αρχή, μέση και τέλος, έχοντας ενισχυθεί αρκετά μετά από την στιγμή που θα έπρεπε. Σου έβγαζε, όμως, πράγματα στο γήπεδο όπως το έκανε και αυτή η έκδοση με την Καμπάλα και την Μπιλμπάο στην Λεωφόρο. Τότε γράφαμε πως αυτή η ομάδα αξίζει να στηριχθεί και δικαιωθήκαμε, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο, μοίρασε 3 στο Φάληρο και κατέκτησε την δεύτερη θέση, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με μπόλικη γκρίνια και απαισιοδοξία.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και ας μην είμαστε στο 2013 και ας έχουν αλλάξει πολλά από τότε.Αυτός ο Παναθηναϊκός με καθαρά ποδοσφαιρική λογική μετά την διακοπή θα βελτιωθεί. Δεν γίνεται, θα είναι αφύσικο αν με την ενσωμάτωση όλων όσων λείπουν ή δεν είναι fit, o Παναθηναϊκός δεν είναι πολύ καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τις δύο πρώτες του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εδώ θα είμαστε, να το δούμε…

Η ομάδα, λοιπόν, έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως θα βελτιωθεί. Σε αντίθεση με την διοίκηση του συλλόγου που η… αρρώστια της δεν έχει γιατρειά! Τελευταίο «χτύπημα» η… διαρροή με καθαρά πολιτικό χρώμα και νόημα μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό. Μετά από το 0-0 με την ομάδα του Κομπότη, στην ΠΑΕ για δικούς τους λόγους ήθελαν να ασχοληθούν με το παράνομο εμπόριο τσιγάρων, την κυβέρνηση και την διαπλοκή. Άλλα ντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα που λένε και στο χωριό μου.

Προφανώς, ο Γιάννης Αλαφούζος και οι στενοί του συνεργάτες που καμία επαφή δεν έχουν με τον σύλλογο και το άθλημα γενικότερα(όπως για παράδειγμα το νούμερο 2 της ΠΑΕ, ο Χρήστος Παναγόπουλος), δεν έχουν καταλάβει πως ο κόσμος «βράζει» με την χρησιμοποίηση του ονόματος του συλλόγου σε πολιτικά παιχνίδια! Και όσο περνάει ο καιρός, αυτή η στρατηγική γίνεται ολοένα και πιο φανερή, ολοένα και πιο «ξένη» σε σχέση με όσα αντιπροσωπεύει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του. Αν ο Αλαφούζος θέλει να «ανεβάσει» την Ν.Δ, αν ο Αλαφούζος θέλει να συμμαχεί με τον Μαρινάκη για για «ρίξει» τον Τσίπρα, γούστο του και καπέλο του. Τον Παναθηναϊκό, όμως, για όσο ακόμη θα βρίσκεται στα χέρια του, είναι υποχρεώμενος να τον αφήσει μακριά από αυτό το σκηνικό.

Αυτή η διοίκηση, δυστυχώς για τον σύλλογο, δεν έχει καμία ελπίδα να αλλάξει και να βελτιωθεί. Μόνο η αναφορά στα όσα έχουν συμβεί αυτό το καλοκαίρι, φτάνουν και περισσεύουν!

Μιλάμε για μια διοίκηση που λίγες μέρες πριν την έναρξη της περιόδου είχε απλήρωτους υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές…

Μιλάμε για μια διοίκηση που ξεπούλησε τον Μπεργκ, το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του κλαμπ, χωρίς να μπορέσει να πάρει το σωστό αντίτιμο, «πληρώνοντας» την εικόνα διάλυσης στην αρχή του καλοκαιριού.

Μια εικόνα διάλυσης που εξώθησε στον έξοδο τον Νίκο Λυμπερόπουλο, δεν επέτρεψε σε βασικά περυσινά «γρανάζια» να παραμείνουν(Κλωναρίδης, Εμποκού) και πήγαν πίσω τον μεταγραφικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα στο Τέχελεν να βρίσκονται μόνο ο Άλτμαν και ο Κολοβέτσιος!

Μιλάμε για μια διοίκηση που δεν κάλυψε ποτέ το κενό του τεχνικού διευθυντή, έβαλε τρομερό βάρος στις πλάτες του Ουζουνίδη και έχρισε ως διάδοχο του «Λύμπε» τον μάνατζερ του προπονητή. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Διαμαντόπουλος δεν κάνει σωστά την δουλειά(ίσα-ίσα ο άνθρωπος αποδεικνύεται αποτελεσματικότατος) αλλά η όλη διαδικασία αποτελεί ακόμη μία αποκλειστική πατέντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί Αλαφούζου…

Μιλάμε για μια διοίκηση που άκουγε τον εκλεκτό του Ολυμπιακού στις εκλογές της ΕΠΟ να μιλά για στήριξη του Αλαφούζου, και να μην διαψεύδει, να μην λέει κουβέντα! Είναι η ίδια διοίκηση που επέτρεψε στον πρόεδρο Μαυροκουκουλάκη να ψηφίσει στην «ερυθρόλευκη» γραμμή, έτσι κατά συνείδηση, λες και ο σύλλογος είναι τσιφλίκι του «mr.Manos» που έχει δηλώσει αρνητής της παράγκας. Ωραίος τύπος…

Μιλάμε για μια διοίκηση που στις 28 του μήνα ανάβει το… πράσινο φως για την πώληση του Κάρλος Ζέκα και επί της ουσίας αναγκάζει τον Ουζουνίδη μέσα σε ένα τριήμερο να βρει αντάξιο αντικαταστάτη, κάτι που προφανώς είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, τούτο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πούλησε τους δύο καλύτερους του παίκτες, τους δύο του αρχηγούς κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών! Αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε έτοιμο τον κορμό από πέρυσι και ήθελε απλά 4-5 ποιοτικές «ενέσεις», διέλυσε την περυσινή ομάδα, θα φτάσει σε 10-11 μεταγραφές και θα έχει ξεκινήσει και πάλι από την αρχή…

πηγή:  gazzetta.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments