Αθλητισμός

Σπανούλης: «Με άλλαξε ο Ίβκοβιτς»

Σπανούλης: «Με άλλαξε ο Ίβκοβιτς»
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε με πολύ κολακευτικά σχόλια για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, στη Συνέντευξη Τύπου της τελευταίας... παράστασης του «Ντούντα» στις 20 Σεπτεμβρίου.n

«Εγώ ότι και να πω για τον κόουτς είναι λίγο. Έχει κάνει πολλά όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για το παγκόσμιο μπάσκετ. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που έχει πάρει, αλλά είναι το ότι έχει βγάλει τόσους παίκτες. Τρομάζεις και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων που έχουν περάσει από τα χέρια του. Εγώ προσωπικά είμαι τυχερός και περήφανος που ήμουν κάτω από τις οδηγίες του και χαίρομαι για αυτό που κάναμε μαζί για τον Ολυμπιακό. Αυτό το παιχνίδι είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε. Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα συντελέσουμε στο να γίνει μια γιορτή αντάξια του ονόματος και της προσφοράς του κόουτς», ανέφερε αρχικά ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για την αλλαγή που έφερε ο Ίβκοβιτς:

«Ο κόουτς μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση. Ήμασταν μια ομάδα που απαρτιζόταν κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νεαρά παιδιά και η ψυχολογία ήταν βασικό πράγμα. Ο κόουτς κατάφερε τότε να και πήρε το 100% από όλους μας».

Σχετικά με την επίδραση που είχε σε αυτόν ο Ίβκοβιτς για θέματα εντός και εκτός παρκέ, ο έμπειρος γκαρντ ανέφερε: «Συνέχεια προσπαθούσε να μου δείξει ότι πρέπει να είμαι παράδειγμα για τους άλλους παίκτες. Να πηγαίνω πρώτος στην προπόνηση και να φεύγω τελευταίος».

Σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό του στυλ και τι του άλλαξε ο Ίβκοβιτς: «Με άλλαξε, μου έδωσε ψυχολογία. Ο κόουτς έχει ένα χάρισμα να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη. Αυτό έκανε σε εμένα. Με στήριξε σε άσχημες στιγμές και όταν έχεις προπονητή τον Ίβκοβιτς και όταν σου ανεβάζει τόσο την ψυχολογία, τότε όλα εύκολα, μου έδωσε ελευθερία και μου έδειξε εμπιστοσύνη. Εγώ από την πλευρά μου πάντα σκεφτόμουν πως θα ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του».

Για το αν σκέφτεται να ακολουθήσει τα… χνάρια του Ίβκοβιτς στη προπονητική, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή η επιθυμία μου να κατακτήσω πράγματα είναι τεράστια και δεν το σκέφτομαι ακόμα».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments