Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΠΟΜΙΔΑ: Ο ΕΝΦΙΑ είναι λύτρα, όχι φόρος
ΠΟΜΙΔΑ: Ο ΕΝΦΙΑ είναι λύτρα, όχι φόρος | Pagenews.gr
Pagenews Team

Προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως "η αντοχή στην ετήσια αφαίμαξη δεν θα διαρκέσει πολύ ακόμη" στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Σε ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτησή της για τους δυσβάσταχτους φόρους, που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

«Είναι πλέον σαφές για όλους, ότι τα ποσά που καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν κάθε χρόνο και ιδιαίτερα όσοι υπάγονται στο διπλό – συμπληρωματικό φόρο, δεν είναι φόροι, αλλά κυριολεκτικά “λύτρα”, προκειμένου να διασώσουν την περιουσία τους από τη δήμευση και οι ίδιοι να μείνουν εκτός φυλακής. Η αντοχή τους όμως στην ετήσια αυτή αφαίμαξη δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.

«Το πραγματικό ποσό που θα χρεωθούν για να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, θα είναι τα 3,2 δισ. ευρώ της αρχικής βεβαίωσης, και όχι τα 2,65 δισ. που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν άμεσα, αφού ακόμη και όσοι αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν, θα αναγκαστούν σε βάθος χρόνου να τα πληρώσουν τελικά οι ίδιοι ή τα παιδιά τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωσή της. Προσθέτει δε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά κάθε έτος και για όλους τους φορολογούμενους, μέχρις ότου να μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στην πλήρη κατάργησή του».

Ετικέτες: 


2017