Διεθνή

Ίρμα: Ο καταστροφικός τυφώνας και οι εικόνες… Αποκάλυψης (vid)

Ίρμα: Ο καταστροφικός τυφώνας και οι εικόνες… Αποκάλυψης (vid)
Η Ίρμα, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί τα τελευταία 80 χρόνια στον Ατλαντικό, με ανέμους που φτάνουν τα 295 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, κάνει την πρώτη του επέλαση στα νησιά της Καραϊβικής. Δείτε βίντεο.

Η Ίρμα, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί τα τελευταία 80 χρόνια στον Ατλαντικό, με ανέμους που φτάνουν τα 295 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, κάνει την πρώτη του επέλαση στα νησιά της Καραϊβικής.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν εικόνες Αποκάλυψης από το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στο νησί, τεράστια κείμενα, ενώ αυτοκίνητα επιπλέουν στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Το «μάτι» της Ίρμας ήδη έπληξε τη Μπαρμπούντα και έφτασε στο Σεν Μαρτέν της Γουαδελούπης, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ αποθηκεύουν νερό, τρόφιμα και καύσιμα. 

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πάνω από 1.000 άνθρωποι πέρασαν την νύχτα τους σε προσωρινά καταφύγια. «Είναι τρομακτικό. Τα περισσότερα νησιά είναι στο σκοτάδι. Είναι πολύ, πολύ τρομακτικό», δήλωσε κάτοικος. 

Το μέγεθος της καταστορφής, καθώς και ο αριθμός θυμάτων -αν υπάρχουν- ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας 75χρονος πέθανε σε ορεινή περιοχή του Πουέρτο Ρίκο, προετοιμαζόμενος για τον τυφώνα.

Ο τυφώνας θα συνεχίσει την επέλασή του, περνώντας από το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομηνικανή Δημοκρατία, την Αϊτή και την Κούβα, προτού – πιθανότατα- καταλήξει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments