Ελλάδα

Σεισμός Μεξικό: Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλά για το παράδοξο του φονικού σεισμού

Σεισμός Μεξικό: Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλά για το παράδοξο του φονικού σεισμού
Για τον φονικό σεισμό στο Μεξικό μίλησε ο ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» αναφέρθηκε στη σύμπτωση πως ο χθεσινός καταστροφικός σεισμός του Μεξικού συνέπεσε με αυτόν που είχε γίνει ακριβώς πριν από 32 χρόνια στις 19 Σεπτεμβρίου του 1985 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι.

"Είναι τρομερά παράδοξο ότι 32 χρόνια μετά τον ισχυρό σεισμό των 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με πάνω από 10.000 θύματα και μια πόλη ισοπεδωμένη, την ίδια μέρα να γίνεται νέος καταστροφικός σεισμός. Πέρα από το αρνητικό γεγονός, όμως, μπορώ να πω ότι ίσως βοήθησε τον κόσμο γιατί στο Μεξικό πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας κάθε χρόνο την ίδια ημέρα. Ήταν μια συγκυρία που δεν μπορεί να τη διανοηθεί κάποιος", είπε.

Μεταξύ άλλων εκτίμησε πως οι νεκροί μπορεί να φτάσουν και τους 1.000.

"Με βάση τις εκτιμήσεις, η καταστροφή σε επίπεδο νεκρών… ίσως ξεπεράσει και τους 1.000. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και οι πρώτες εικόνες αφορούσαν την πόλη του Μεξικού όπου η πληροφορία είναι εύκολο να διοχετευτεί", ανέφερε.

"Ο σημερινός σεισμός δεν είναι μετασεισμός του προηγούμενου. Είναι νέος σεισμός και η σεισμικότητα στο Μεξικό θα συνεχιστεί σε έντονους ρυθμούς και τα επόμενα 24ωρα", ανέφερε ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ και πρόσθεσε:

"Με βάση τις εκτιμήσεις, η καταστροφή σε επίπεδο νεκρών… ίσως ξεπεράσει και τους 1.000. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και οι πρώτες εικόνες αφορούσαν την πόλη του Μεξικού όπου η πληροφορία είναι εύκολο να διοχετευτεί".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play