Αθλητισμός

Ο ειδικός ρόλος του Πλατέλλα και η παρουσία του Πασά στο… 4-4-2

Ο ειδικός ρόλος του Πλατέλλα και η παρουσία του Πασά στο… 4-4-2
Η είσοδος του Βαγγέλη Πλατέλλα στο ματς με τον Παναιγάλειο, άλλαξε ως προς το καλύτερο την εικόνα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

nnnnn nnnnnnnnnnn

Η είσοδος του Βαγγέλη Πλατέλλα στο ματς με τον Παναιγάλειο, άλλαξε ως προς το καλύτερο την εικόνα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην παρουσία του ίδιου, του Μπάμπη Παυλίδη, αλλά και στην αλλαγή συστήματος από τον Δημήτρη Σπανό, οφείλεται η βελτίωση της μεσοεπιθετικής λειτουργίας των «κιτρινόμαυρων», η οποία μέχρι εκείνο το σημείο υστερούσε σημαντικά.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, παρότι αντικατάσταση τον Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς, δεν αγωνίστηκε πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο, σε ρόλο «δεκαριού». Αντιθέτως, κινήθηκε σε… γνώριμα λημέρια. Έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με την εντολή να συγκλίνει συνεχώς, ώστε να «φορτώνει» τον άξονα, με τα παράλληλα κατεβάσματα του Μπάμπη Παυλίδη.

Αποτελούσε, άλλωστε, το μεγάλο ερώτημα, όταν αποκτήθηκε. Σε ποια θέση θα παίζει, από τη στιγμή που υπάρχει πληρότητα στις πτέρυγες. Η απάντηση δόθηκε άμεσα από τον προπονητή του Άρη.

Ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε να μην τον χρησιμοποιήσει ως 10άρι, παρά να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2 και να φέρει στο πλευρό του Διαμαντόπουλου, τον πολύ καλό σε εκείνο το ματς, Γιάννη Πασά. Σκέψη που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό στο μυαλό του 48χρονου προπονητή. Τόσο για το… εναλλακτικό σύστημα, όταν δεν αποδίδει το 4-2-3-1, όσο και το πρόσωπο, που θα παίζει δίπλα στον φορ, σαν «ψευτοεννιάρι»!

Εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε, καθώς επ΄ουδενί δεν φάνηκε, το αριθμητικό μειονέκτημα των «κιτρινόμαυρων» στη μεσαία γραμμή, με τους Μουμίν-Παυλίδη να έχουν μπροστά τους τρεις παίκτες του Παναγιαλείου.

Η κατοχή έμενε συνεχώς στον Άρη, υπήρξε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ δημιουργήθηκαν και προϋποθέσει για το γκολ.

Πηγή: pressaris.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments