Διεθνή

Reuters: Οι Γερμανοί θέλουν για πρόεδρο της Βουλής τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Reuters: Οι Γερμανοί θέλουν για πρόεδρο της Βουλής τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος της Bundestag.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Συντηρητικών ασκούν πιέσεις στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών και να γίνει πρόεδρος της γερμανικής Βουλής (Bundestag), για να σφραγίσει την εξουσία του στην επόμενη βουλή της Γερμανίας, η οποία θα περιλαμβάνει νεοεκλεγμένα μέλη της άκρας δεξιάς.

Ο Σόιμπλε βρίσκεται στο πανίσχυρο υπουργείο Οικονομικών από το 2009 αλλά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το εάν μπορεί να διατηρήσει τη θέση.

«Δεδομένης της νέας κατάστασης στο κοινοβούλιο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη το είδος της κοινοβουλευτικής αρχής που θα μας έκανε καλό τώρα στο Reichstag» τόνισε ο Armin Schuster, ειδικός της εσωτερικής πολιτικής των Συντηρητικών μιλώντας στο Reuters.

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, δήλωσε ότι μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε ως πρόεδρος της Bundestag, «θα ήταν πολύ σημαντική, εξαιτίας του AfD και του κλίματος στο κοινοβούλιο».

Καθώς φαίνεται, η είσοδος των ακροδεξιών του AfD στη γερμανική Βουλή έχει «θορυβήσει» τους επιτελείς της καγκελαρίου, που «βλέπουν» στο πρόσωπο του Σόιμπλε τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες στο Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκλέγεται στη γερμανική Βουλή, ως μέλος των Χριστιανοδημοκρατών, από το 1972.

Τον είχε προτείνει και ο Έτινγκερ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού και σημαίνον στέλεχος των Γερμανών Συντηρητικών Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε πρόσφατα ότι Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν ο “ιδανικός” πρόεδρος του κοινοβουλίου.

«Εάν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε συμφωνούσαν, εκείνος θα ήταν ιδανικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ» είπε ο Γκίντερ Έτινγκερ στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Λάμερτ, στέλεχος του CDU της Άγγελας Μέρκελ δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Bundestag.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments