Κόσμος

Μοσκοβισί: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η ανεξαρτησία της Καταλονίας

Μοσκοβισί: Σενάριο επιστημονικής φαντασίας η ανεξαρτησία της Καταλονίας
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει παρά μονάχα ένα Κράτος μέλος που είναι η Ισπανία» δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, αποκαλώντας τα περί ανεξαρτησίας της Καταλονίας σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

"Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Καθώς στην πραγματικότητα δεν έχει ανακηρυχθεί καμία ανεξαρτησία από την Καταλονία", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, διαμήνυσε στους Καταλανούς ότι "Δεν θα είστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αν αποσχιστείτε από την Ισπανία.

"Εάν ανακηρύξει την ανεξαρτησία της και αποσχιστεί από την Ισπανία, δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Καταλονία, τόνισε χαρακτηριστικά δίνοντας το… επίσημο ευρωπαϊκό στίγμα.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Questions d’info» LCP-franceinfo-Le Monde-AFP,ο Μοσκοβισί ρωτήθηκε επίσης αν οι Βρυξέλλες θα αναγνωρίσουν ή όχι μια ανεξάρτητη Καταλονία. 

«Εκεί, τα πράγματα είναι αρκετά σαφή. Ας φανταστούμε ότι υπάρξει ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Εκείνη τη στιγμή, η ανεξάρτητη Καταλονία δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε ο Μοσκοβισί.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει παρά μονάχα ένα Κράτος μέλος που είναι η Ισπανία" επανέλαβε ο Ευρωπαίος επίτροπος χαρακτηρίζοντας την ένταση μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης ως μια «οδυνηρή υπόθεση, η οποία πρέπει να «διευθετηθεί από τους Ισπανούς».

«Δεν εναπόκειται στις Βρυξέλλες, δεν εναπόκειται στο Παρίσι, αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να διευθετηθεί από άλλους» υπογράμμισε απευθύνοντας έκκληση για διάλογο και αποκλιμάκωση της έντασης μετά τις «εικόνες» βίας αυτό το Σαββατοκύριακο, που «δικαιολογημένα σοκάρουν».

«Η λύση δεν μπορεί να είναι η αντιπαράθεση. Μέσω του διαλόγου θα εξέλθουν από την κρίση, μονάχα μέσω του διαλόγου» κατέληξε ο Γάλλος αξιωματούχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments