Ελλάδα

Σεισμός: 5 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” Σκύρο – Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού

Σεισμός: 5 Ρίχτερ “ταρακούνησαν” Σκύρο – Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε υποθαλάσσια περιοχή του βορείου Αιγαίου, μεταξύ Σκύρου και Αλοννήσου.

Ο σεισμός στη Σκύρο σημειώθηκε σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, στη 01:49 π.μ. Αρχικά έγινε λόγος για σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες του εκτιμήσεις το μέγεθος του σεισμού άγγιξε τα 4,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδιαναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο ορίζεται στα 31 χιλιόμετρα ανατολικά από το Πατητήρι Αλοννήσου, το εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα ενώ ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 134 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μιχάλης Χατζηγιαννάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθυσηχαστικό επισημαίνοντας ότι «δεν έχουν καταγραφεί και δεν αναμένεται να καταγραφούν προβλήματα από τον σεισμό».

«Ταρακουνηθήκαμε αλλά ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα», είπε περιγράφοντας τη στιγμή της δόνησης. «Ευτυχώς που συμβαίνουν τέτοιου μεγέθους σεισμοί γιατί βρισκόμαστε στο ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε επίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments