Πολιτισμός

Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα «Mamma Mia!» των ABBA, στο θέατρο Ακροπόλ (pics)

Βρεθήκαμε στην επίσημη πρεμιέρα «Mamma Mia!» των ABBA, στο θέατρο Ακροπόλ (pics)
Το pagenews.gr βρέθηκε στο θέατρο "Ακροπόλ" και συνιστά ανεπιφύλακτα την εν λόγω παράσταση.

Το μιούζικαλ Mamma mia, το έχουν παρακολουθήσει με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό πάνω από 60 εκατομμύρια θεατές. Η μουσική είναι των ABBA και τόσο η πλοκή όσο και τα τραγούδια μάς δημιουργούν συναισθήματα εφορίας και συγκίνησης.

Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στους Benny Andersson και Bjorn Unvaeus, ενώ το κείμενο στην Catherine Johnson. Το 2002, το Mamma mia ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία Tony και ένα Grammy, ενώ κέρδισε το Laurence Olivier Award , Theatre World Award και το Touring Broadway Award το 2000, 2002 και 2003 αντίστοιχα.

 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Κόσμος πολύς βρέθηκε να χειροκροτήσει την επίσημη πρεμιέρα που δόθηκε, εχθές, στο θέατρο Ακροπόλ. Αν και ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν, το θέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από ηθοποιούς, celebrities και δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων, συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τη Σόφη Ζαννίνου, τη Μαρία Γεωργιάδου, την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, το Θανάση Τσαλταμπάση, το Γιώργο Κωνσταντίνου, το Γιώργο Γαλίτη, την Άρτεμις Ματαφιά, τη Λένα Μαντά και το Βασίλη Καλλίδη.

 

Κριτική

Η σκηνοθεσία, η απόδοση κειμένου και στίχων είναι δημιούργημα της εξαιρετικής Θέμις Μαρσέλλου. Οι δε προδιαγραφές της ζωντανής ορχήστρας και της απόδοσης των τραγουδιών στα ελληνικά ήταν εφάμιλλες της ποιότητας του πρωτοτύπου.

Όλη η παραγωγή ήταν εξαιρετική τόσο από το cast των ηθοποιών, όσο και των σκηνικών και κουστουμιών. Πρόκειται για μια ακριβή παραγωγή, που εγγυάται ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, στο θεατή που τον κάνει να απολαμβάνει το κάθε δευτερόλεπτο. Πρόκειται για μια συνολική δουλειά που σέβεται απόλυτα το θεατή και το τίμημα του εισιτηρίου.

Η διασκευή στα ελληνικά των αγαπημένων τραγουδιών που ακούσαμε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 70’ όπως το «Money, money, money», «Honey, honey» κ.ά. είχαν αποδοθεί υπέροχα στην ελληνική γλώσσα και δεν υστερούσαν σε ποιότητα με τα τραγούδια που ερμήνευσαν και έγραψαν οι ABBA.

Οι γοργοί ρυθμοί και οι ενδιαφέρουσες χορογραφίες που επιμελήθηκε η Άννα Αθανασιάδη έκαναν το κοινό να διασκεδάζει και να ταξιδεύει μέσα από την πλοκή της υπόθεσης.

Η Δέσποινα Βανδή ( Donna Sheridan) με την υπέροχη φωνή της και τις εξαιρετικές υποκριτικές ικανότητες μάγεψε τους πάντες. Ομολογουμένως δε φανταζόμουν ποτέ πως είναι τόσο ικανή ως «ηθοποιός». Οι κινήσεις της, το σώμα της, το βλέμμα της και η χροιά της φωνής της αποδεικνύουν το πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο αγαπά το ρόλο που καλείται να υποδυθεί, επί σκηνής. Η δε Demmy, έχει μια φρεσκάδα και ένα μουσικό χάρισμα που της επιτρέπει να ερμηνεύει με άνεση τα τραγούδια που υπηρέτησε, επί σκηνής.

Δεν υπήρχε ένας ηθοποιός που να μην ήταν άψογος μουσικά, χορευτικά και ερμηνευτικά. Αυτό αποδεικνύει πόσο σκληρά έχουν δουλέψει. Δεν είναι τυχαίο που το μπρίο και η τσαχπινιά τους έκανε το αθηναϊκό κοινό να λατρέψει την εν λόγω παράσταση. Μη ξεχνάμε πως η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή των θεατών και δεν υπήρξε ούτε ένας να μη φύγει ενθουσιασμένος.

Το ρόλο του Sam Carmichael υποδύεται ο Άκης Σακελλαρίου. Ομολογώ πως ήταν η πρώτη φορά που τον είδα να συμμετέχει σε μιούζικαλ. Ήταν απολαυστικός και γοητευτικά καλός. Έχει αποδείξει άλλωστε, περίτρανα, πως είναι σε θέση να υποδύεται τόσο δραματικούς ρόλους όσο και κωμικούς.

Το ρόλο της Tanya Chesham-Leigh ενσαρκώνει η Μπέτυ Μαγγίρα με το δικό της απολαυστικό τρόπο και την τσαχπινιά που αναβλύζει μέσα από την ίδια της τη ψυχή.

Το ρόλο της Rosie Mulligan υποδύεται αριστουργηματικά η αγαπημένη Μαριέλλα Σαββίδου. Γνωστή τόσο για τις φωνητικές της ικανότητες όσο και για τις υποκριτικές και άτομο που μπορεί να συνεργαστεί σε κάθε μιούζικαλ.

Στο ρόλο του Sky είναι ο Άρης Μακρής. Νέο παιδί που χορεύει, παίζει, τραγουδάει με ένα μοναδικό τρόπο που ταιριάζει «γάντι» στο ρόλο του.

Το δε ρόλο του Harry Bright παίζει ο εξαιρετικός και χαρισματικός επαγγελματίας Αργύρης Αγγέλου. Έπαιξε με «νεύρο», και βέβαια τραγούδησε υπέροχα, όπως πάντα.

Ο Bill Anderson, δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Το μιούζικαλ του ταιριάζει πολύ γιατί έχει ταμπεραμέντο και άριστες φωνητικές ικανότητες.

Όσο για τα 3 μικρά παιδάκια… τί να πει κανείς… άξια συγχαρητηρίων. Τέλος, οι δευτερεύοντες ρόλοι έδεναν εξαίσια με τους πρώτους κάνοντας τον κόσμο να απολαμβάνει κάθε λεπτό.

Τις υπέροχες χορογραφίες υπογράφει η Άννα Αθανασιάδη. Την παράσταση συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα με εξαιρετικούς μουσικούς, που μας ταξιδεύουν και μας ξεσηκώνουν με τα τραγούδια των ABBA, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Καλούδη. Τα υπέροχα σκηνικά, είναι δημιούργημα του Μανόλη Παντελιδάκη. Οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου. Τα κοστούμια των ηθοποιών επιμελήθηκε η Παναγιώτα Κοκορού, σεβόμενη πολύ την πρωτότυπη παράσταση.

Τα υπέροχα βίντεο που έντυσαν στο τέλος την παράσταση είναι δημιούργημα του Κάρολου Πορφύρη.

Το pagenews.gr, συνιστά ανεπιφύλακτα στους αναγνώστες την εν λόγω παράσταση.

Υπόθεση:

Η Donna είναι Αγγλίδα και ζει σε ένα ελληνικό νησί με την κόρη της, η οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί. H Sophie θα ήθελε να την παραδώσει ο πατέρας της στο γαμπρό, αλλά δεν γνωρίζει ποιος είναι. Κάποια στιγμή πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της και, διαβάζοντάς το κρυφά, μαθαίνει πως την περίοδο που γεννήθηκε υπήρχαν τρεις άντρες στη ζωή της Donna. Έτσι, τους καλεί στο νησί για το γάμο εκ μέρους της μαμάς της και ενώ η Donna δεν έχει ιδέα

Συντελεστές

Μουσική – στίχοι: Benny Andersson, Bjorn Unvaeus

Κείμενο: Catherine Johnson

Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου

Μουσική Διεύθυνση – Διδασκαλία Ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης

Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Video design – προβολές: Κάρολος Πορφύρης

Φωνητική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Βασιλάτου, Μελίνα Ντούσικου

Bοηθός Σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Συνοδός πιάνου: Ανδρέας Καρανίκας

Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης:

Δέσποινα Βανδή, Demy, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Άρης Μακρής, Αργύρης Αγγέλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άκης Σακελλαρίου, Βασίλης Αξιώτης, Μαρία Βασιλάτου, Βαρβάρα Νεμπή,Βαγγέλης Πιτσιλός, Μανώλης Θεοδωράκης, Ασπασία Λαιμού,Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου,Γιάννης Πλιάκης, Φαίδων Φαρίντ και η Θέμις Μαρσέλλου.

Συμμετέχουν επίσης:

Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Μαρία Κοσμάτου,Γιάννης Λάφης, Γιώργος Μαντάς, Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Άρνολντ Χατζή, Ντόρα Γκέγκα, Άννα Μαρία Κόρνια, Αιμιλία Λυμπεροπούλου, Εύα Νομικού, Μελίνα Ντούσικου, Γεωργία Γιώτα.

Και οι 3 υπέροχες λιλιπούτιες υπάρξεις:

Αδαμαντία Μαστροδούκα, Γεωργία Μαστροδούκα, Ζωή Πετράκη

Ορχήστρα:

Διεύθυνση Ορχήστρας – Πιάνο: Ηλίας Καλούδης

Πιάνο – Synth: Γιώργος Κονής

Πιάνο – Synth: Νικόλας Γουάστωρ

Ηλεκτρική – Ακουστική κιθάρα: Χρήστος Γκάτσος

Ηλεκτρική – Ακουστική κιθάρα: Γιώργος Κατσαμάκης

Μπάσο: Κώστας Αρσένης

Τύμπανα: Γιώργος Μούρτος

Κρουστά: Αθανασία Γκούβερη

Ακροπόλ: Ιπποκράτους 9-11,Κέντρο Τηλ : 2103648303 Παραστάσεις : Απόγ.: Τετ. 6.30 μ.μ., Σάβ. 5.45 μ.μ. , Κυρ. 5 μ.μ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments