Πολιτική

Τηλεοπτικές άδειες: Ψηφίστηκε η τροπολογία – Τι ορίζει για το διαγωνισμό των καναλιών

Τηλεοπτικές άδειες: Ψηφίστηκε η τροπολογία – Τι ορίζει για το διαγωνισμό των καναλιών
Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις του νόμου Παππά για τη διαδικασία του διαγωνισμού αναφρορικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Πριν από λίγο, η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο με τις βελτιώσεις του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

Την τροπολογία ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών» εκφράζοντας ισχυρές επιφυλάξεις και για τον τρόπο που θα γίνει ο οικονομικός έλεγχος των υποψήφιων καναλαρχών.

Τι ορίζει η διαδικασία

Η προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα παραμείνει αναρτημένη για 45 ημέρες ώστε να μελετηθεί από τους ενδιαφερόμενους αλλά και για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους υποψήφιους επενδυτές. 

Στην συνέχεια θα κατατεθούν οι φάκελοι και θα εξεταστούν ενδεχόμενες προσφυγές, διαδικασία που κατά τα μέλη του ΕΣΡ ενδεχομένως να ξεπεράσει τον ένα μήνα. Υπο αυτά τα δεδομένα η διαγωνιστική διαδικασία δεν προβλέπεται να ξεκινά πριν από τα μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2018.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments