Διεθνή

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε την έξοδο του Δημήτρη Κουφοντίνα (vid)

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καταδικάζουμε την έξοδο του Δημήτρη Κουφοντίνα (vid)
Αντίδραση και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η υπόθεση της διήμερης άδειας που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε αυτήν την απόφαση και έκανε λόγο για σοβαρές ανησυχίες.

«Κάτι συνέβη σήμερα στην Ελλάδα που μας ανησύχησε ιδιαίτερα. Και αυτό είναι ότι η Ελλάδα απελευθέρωσε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη της οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Θέλουμε να καταδικάσουμε την έξοδό του από τη φυλακή του καταδικασμένου για τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έλαβε διήμερη άδεια από ελληνική φυλακή. Έχει καταδικαστεί για αρκετές δολοφονίες, μεταξύ των οποίων αυτής του Γουίλιαμ Νορντίν αλλά και του Ρόναλντ Στούαρτ» είπε η εκπρόσωπος του State Department Χέδερ Νάουερτ , και συμπλήρωσε: «Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές ανησυχίες μας για την υπόθεση αυτή στην ελληνική κυβέρνηση». 

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος τόνισε ότι ορισμένα μέλη της 17 Νοέμβρη που είχαν βγει με άδεια στο παρελθόν στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. «Προφανώς έχουμε ανησυχία για αυτό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments