Ελλάδα

(UPD) Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο Κερατσίνι (pics & vids)

(UPD) Κακοκαιρία: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο Κερατσίνι (pics & vids)
Κακοκαιρία σαρώνει την Αττική με αποτέλεσμα δεκάδες δρόμοι να πλημμυρίσουν και να μετατραπούν σε χειμάρρους.

Η κακοκαιρία «χτυπά» το Κερατσίνι, στο οποίο φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής τα περισσότερα προβλήματα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) ανέφερε πως διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της λεωφόρου Σχιστού έως τη λεωφόρο Δημοκρατίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, στο Κερατσίνι. 

Σύμφωνα με το keratsiniblogspot.gr που δημοσιεύει φωτογραφίες, έχουν παρασυρθεί οχήματα στο ύψος του Σκλαβενίτη.

Επίσης, προβλήματα παρατηρούνται και στη Σαλαμίνα, αφού έχει κλείσει η λεωφόρος Σαλαμίνας από τη Ζωοδόχου Πηγής έως τη λεωφόρο Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά. Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων. Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Κλειστή και η Πειραιώς

Λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς.

Σταμάτησαν τα δρομολόγια προς ΣαλαμίναΛόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας. Τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών στην ίδια γραμμή εκτελούνται κανονικά.

Τα φαινόμενα είναι έντονα με κεραυνούς και ισχυρή βροχόπτωση ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και πάλι χαλαζόπτωση.  

Στο Σύνταγμα η βροχή είναι πολύ έντονη και ήδη υπάρχουν δρόμοι με έντονη συσσώρευση υδάτων.

Η οδός Ερμού

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Μακεδονία κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments