Πολιτισμός

“Μένουμε Ελλάδα”, του Πάνου Αμαραντίδη στο EL CONVENTO DEL ARTE

“Μένουμε Ελλάδα”, του Πάνου Αμαραντίδη στο EL CONVENTO DEL ARTE
Το λαϊκό αίσθημα γίνεται η κινητήριος δύναμη της μουσικής και αυτό είναι που θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν στον κόσμο την Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στο EL COVENTO DEL ARTE.

"Μένουμε Ελλάδα"… Ο πόνος, η φτώχεια, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η απογοήτευση και η ελπίδα γέννησαν το λαϊκό τραγούδι με τραγούδια διαχρονικά που συντρόφευσαν όλους μας. Επικρατεί το ερωτικό στοιχείο, αλλά και θέματα από τα ζωντανά και καυτά προβλήματα της ελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας. Οι νεότεροι και εν ενεργεία σήμερα καλλιτέχνες και οι παλαιότεροι που δίνουν το παρών, καθώς και η ολοένα αυξανόμενη αγάπη του κόσμου που μετά μανίας επιστρέφει στο λαϊκό άκουσμα. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

Μέσα από ενδελεχή μελέτη και επιμέλεια του Πάνου Αμαραντίδη θα απολαύσουμε μια πλειάδα τραγουδιών με τις φωνές των Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Νικόλα Παπακωνσταντίνου και Δημήτρη Σαββαΐδη.

Όπως δήλωσε και ο Πάνος Αμαραντίδης: «με βάρκα την Ελλάδα, ξεκινάει ένα ταξίδι στις μουσικές και στα τραγούδια της καρδιάς μας! Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις αναμνήσεις μας … κι όχι μόνο. Με παρέα τα τραγούδια του Στέλιου, του Στράτου, του Χιώτη, του Πλέσσα, του Μητροπάνου, του Νταλάρα, της Μοσχολιού, της Σακελλαρίου, της Βάνου αλλά και των Βαρδή, Λιδάκη, Μπάση, Μακεδόνα, Νέγκα, Ασλανίδου και πολλών ακόμα». 

Ειδικά για τις εν λόγω βραδιές ο Chef Μιχάλης Ντουνέτας, θα επιμεληθεί το γεύμα με πιάτα με μυρωδιές και γεύσεις της πατρίδας μας. 

Η Δέσποινα Πολυκανδρίτου

Ο Δημήτρης Σαββαΐδης

Ο Νίκολας Παπακωνσταντίνου

Διεύθυνση: Βιργινίας Μπενάκη 7 Μεταξουργείο, ΑθήναΠαράσταση: ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ «Τα πιο ωραία λαϊκά»

Παραστάσεις:Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ώρα προσέλευσης: 21:30 – Ώρα έναρξης: 22:00Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό 

Πληροφορίες – Κρατήσεις: El Convento Del Arte – τηλ. 2105200602 –email: [email protected]

Είσοδος: 10 euro

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments