Γεύση

Κοτόπουλο ποπ κορν: Διαφορετικό, αλλά άκρως απολαυστικό

Κοτόπουλο ποπ κορν: Διαφορετικό, αλλά άκρως απολαυστικό
Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι κοτόπουλο ποπ κορν.

Η συνταγή για το διαφορετικό, αλλά πραγματικά νόστιμο κοτόπουλο ποπ κορν είναι από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο50 γρ. έτοιμα ποπ κορν50 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένοΑλάτι & πιπέρι2 αβγά μεσαία50 γρ. αλεύρι γ.ο.χΗλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

Spicy ΒΒQ σάλτσα με μέλι

Διαδικασία

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες. Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το pop corn διαδοχικά για 3-4 φορές μέχρι να σπάσει ελαφρά αλλά να μη θρυμματιστεί εντελώς. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο pop corn, μαζί με τη τριμμένη ψίχα ψωμιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου. Στη συνέχεια, βουτάμε τις λωρίδες από το αβγό με μία τρυπητή κουτάλα.

Περνάμε από το μείγμα του pop corn και πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλυφθεί εντελώς με το μείγμα. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι 3 εκ. βάθος. Αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο. 

Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments