Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Μαξίμου: Σύσκεψη για προσφυγικό και ΦΠΑ στα νησιά
Μαξίμου: Σύσκεψη για προσφυγικό και ΦΠΑ στα νησιά | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Δεκεμβρίου 2017, 17:38 11 Δεκεμβρίου 2017, 17:38

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, με τη συμμετοχή του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Γιάννη Μουζάλα, του Δημήτρη Βίτσα, του Νίκου Τόσκα και του Σταύρου Κοντονή.

Αντικείμενο ήταν οι τρόποι ανακούφισης και αποσυμπίεσης της κατάστασης στα νησιά προκειμένου να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές από το κρύο αλλά και να συντομευθούν όσο γίνεται οι νομικές διαδικασίες για γρηγορότερη εξέταση των αιτημάτων ασύλου. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλη, Χίου Α. Μιχαηλίδη, Σάμου Δ. Σεβαστάκη και Δωδεκανήσου Η. Καματερό για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Την ίδια ώρα οι νησιώτες «παλεύουν» και για την εξίσωση του συντελεστή ΦΠΑ, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για κατάργηση του μειωμένου που ισχύει σε αυτά λόγω νησιωτικότητας.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ οι δήμαρχοι έχουν μεταφέρει τη δυσαρέσκειά τους όχι μόνο σε όσους βουλευτές εκλέγονται στα νησιά, αλλά και στο Μαξίμου. Παράλληλα καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στην απόφαση για τις 18 Δεκεμβρίου, και στην Αθήνα αλλά και στα νησιά, με αιτήματα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Ετικέτες: 


2017