Διεθνή

Μουσταφά Ακιντζί: Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους για το Κυπριακό τέλειωσαν

Μουσταφά Ακιντζί: Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους για το Κυπριακό τέλειωσαν
"Οι Τ/κ δεν πρόκειται να εγκλειστούν για ακόμη μια φορά στη νεκρή ζώνη και να γυρνούν γύρω από το ίδιο θέμα", δήλωσε ο ηγέτης τους Μουσταφά Ακιντζί, επισημαίνοντας ότι "οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους τέλειωσαν. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποτελέσω μέρος μιας τέτοιας διαδικασίας".

«Οι διαπραγματεύσεις ανοικτού τέλους τέλειωσαν. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αποτελέσω μέρος μιας τέτοιας διαδικασίας» είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε διάλεξη του στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολής, με τίτλο «Μετά τα τελευταία δύο χρόνια, το τελευταίο στάδιο στο Κυπριακό».

Ο Ακιντζί είπε επίσης ότι θα ενεργήσει ανάλογα με την πρόταση που θα έρθει από τον ΓΓ του ΟΗΕ, στον οποίο «στείλαμε τα απαραίτητα μηνύματα. Χρειάζεται μια νέα προσέγγιση με την αντίληψη ενός πακέτου, σε ένα πλαίσιο χρονοδιαγράμματος», ανέφερε και εκτίμησε ότι το Κυπριακό θα επανέλθει στην πρώτη γραμμή μετά τον Φεβρουαριο του 2018 οπότε θα έχοτυν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι μετά την εκλογή του, τα τελευταία δύο χρόνια, συνεργάστηκε με τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα και την Τουρκία και συνεργάστηκε με δύο ΓΓ του ΟΗΕ, τον Μπαν Κι μουν και τον Αντόνιο Γκουτέρες. Επανέλαβε ότι για πρώτη φορά έγινε πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, λέγοντας πως παρά το ότι δέχθηκε πολλές επικρίσεις για την κατάθεση του χάρτη, εάν δεν γινόταν αυτό δεν θα πραγματοποιείτο η πενταμερής. Και το έκανε αυτό παρά τις επικρίσεις επειδή ο ίδιος πιστεύει στη λύση και στο ότι όλες οι πλευρές έχουν να χάσουν πολλά από μια μη λύση, είπε. 

Επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία με τους Τουρκοκυπρίους και σημείωσε ότι η θέση μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις δεν θα γίνει αποδεκτή από καμιά ηγεσία των Τ/κ, την πλειοψηφία της τ/κ κοινότητας ή οποιαδήποτε Κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Δεν είναι εφικτή μια συμφωνία που θα διακόψει όλους τους δεσμούς της Τουρκίας στην Κύπρο, ούτε και είναι ρεαλιστικό ή σωστό κάτι τέτοιο» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments