Διεθνή

Τουρκία: Τέσσερις Navtex σε ισχύ μέχρι τα Χριστούγεννα στην Κυπριακόη ΑΟΖ

Τουρκία: Τέσσερις Navtex σε ισχύ μέχρι τα Χριστούγεννα στην Κυπριακόη ΑΟΖ
Νέες προκλήσεις από την Τουρκία, η οποία προχώρησε σε νέες παράνομες Navtex που δεσμεύουν περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της με πραγματικά πυρά.

Από τη Δευτέρα βρίσκονται σε ισχύ τέσσερις Navtex από την Τουρκία ενώ παράλληλα εκδόθηκαν νέες, με ισχύ ως τις 25 Δεκεμβρίου, με τις οποίες δεσμεύονται περιοχές μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, αλλά και περιοχές στα νοτιοανατολικά της Κύπρου

Εν τω μεταξύ όπως γράφει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αίτηση για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ώστε να ξεκινήσει σε μερικές εβδομάδες ειδικές έρευνες στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ κατέθεσε η κοινοπραξία ExxonMobil-Qatar Petroleum. 

Σκοπός είναι να γίνουν συμπληρωματικές έρευνες, πέραν των σεισμογραφικών, στα σημεία που επελέγησαν για τις δύο διαδοχικές γεωτρήσεις που προγραμματίζει η κοινοπραξία για μετά τις αρχές του καλοκαιριού. 

Η αίτηση για αδειοδότηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Κύπριου υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος ζήτησε σε υπηρεσιακό επίπεδο όπως εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν. Αν είναι δυνατόν, η αδειοδότηση για τις συγκεκριμένες έρευνες θα ολοκληρωθεί ακόμα και πριν το τέλος του χρόνου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments