Πολιτισμός

“ΑΗΔΙΑ” το νέο Φωτογραφικό Project FEELINGS που πραγματεύεται συναισθήματα, στον Πολυχώρο VAULT

“ΑΗΔΙΑ” το νέο Φωτογραφικό Project FEELINGS που πραγματεύεται συναισθήματα, στον Πολυχώρο VAULT
Περίεργος τίτλος για μια έκθεση δε συμφωνείτε; Από την άλλη, όμως, η αποστροφή, η περιφρόνηση, η δυσφορία, η απέχθεια, η σιχασιά ,η φρίκη και η βδελυγμία είναι συναισθήματα που νιώθουμε όλοι μας.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Πρόκειται γι’ ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.

Ο όρος «συναίσθημα» αποτελεί συχνό σημείο αναφοράς της καθημερινότητας μας. Δίνοντας έναν σύντομο και απλό ορισμό, θα μπορούσαμε να πούμε ότι συναίσθημα είναι μία ευχάριστη ή δυσάρεστη ψυχική κατάσταση, που προκύπτει ως επακόλουθο κάποιου γεγονότος ή εμπειρίας και συνοδεύεται από ορισμένες μεταβολές στις λειτουργίες του οργανισμού του ατόμου.

Ο τρόπος που αισθανόμαστε, αντικατοπτρίζει το είδος των σχέσεων μας με τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε, αλλά και με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο καλλιτέχνης, μέσα από την τέχνη του εκφράζει συναισθήματα, σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς. Παράλληλα, όμως, μέσα απ’ αυτήν την έκφραση μπορεί να "γιατρέψει" την ψυχή του.

Με την “ΑΗΔΙΑ” συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project FEELINGS που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος VAULT, μετά το περσινό SEVEN (που βασιζότανε στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Η έκθεση θα έχει διάρκεια 8 ημέρες, από την Δευτέρα 8 έως την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Πώς αποτυπώνονται η Χαρά, η Θλίψη, η Αγάπη, η Αηδία, ο Φόβος, ο Θυμός, η Έκπληξη και η Ντροπή του σύγχρονου Έλληνα; Πώς μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα συναισθήματα σ’ έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα του σήμερα;

Με τί χαιρόμαστε, τι μάς προξενεί θλίψη, τί αγαπάμε, τί μάς αηδιάζει, τί μάς φοβίζει, τί μάς θυμώνει, τί ακόμη μπορεί να μάς εκπλήξει και με τί ντρεπόμαστε στη χώρα μας σήμερα;

Σ’ όλα εκείνα που φαντάζουν καθημερινά, κρύβονται μεγάλες αλήθειες, ανείπωτα και ακατέργαστα συναισθήματα, βαθιά νοήματα, αντιθέσεις και μηνύματα.

Εγκαίνια: Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 8:00 μμ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ:

Μπάμπης Αεράκης, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιώργος Αργυρόπουλος, Ιωάννης Βλαχιώτης, Ευάγγελος Γουβέλης, Λίντα Ζοίτζε, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Εύα Ζαμπετάκη-Καλύβη, Νικόλαος Κάρμαν, Κατερίνα Κασιδιάρη, Χρήστος Κατσίνης, Νίκος κιχεμ, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, Γεώργιος Μακρίδης, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Άγγελος Μπαράι, Νίκος Μπίμπιζας, Πέννυ Ορφανού, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Μαρία Παπαναστασίου, Ευγενία Παππά, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Νικόλας Πουρλιάρος, Στέλλα Πυλαρινού, Βασιλική Σφήκα, Γεωργία Τσόκου, Παναγιώτης Φελούκας, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Μαρία Χατζημηνά, Χρήστος Χήρμπος, Βασιλική Χίου, Αννίτα Χριστοφίδου

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ FEELINGS;

Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.

Το Project έχει διάρκεια 8 μήνες, από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 8 ημέρες στον Πολυχώρο VAULT μία έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από κάποιο από τα 8 συναισθήματα.

Τον Ιανουάριο η Αηδία, τον Φεβρουάριο ο Φόβος, τον Μάρτιο ο θυμός, τον Απρίλιο η Έκπληξη και το Μάιο η Ντροπή. Ήδη παρουσιάστηκαν τον Οκτώβριο η Χαρά, τον Νοέμβριο η θλίψη και τον Δεκέμβριο η Αγάπη,

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα γίνονται στις 8 κάθε μήνα, με ώρα έναρξης 8:00 το βράδυ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΣ

Μία επιτροπή από 8 διακεκριμένους φωτογράφους θα επιλέγει κάθε φορά τις 8 καλύτερες από τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων (οι οποίοι μπορούν να παίρνουν μέρος με δύο το πολύ φωτογραφίες ανά συναίσθημα).

Η Επιτροπή:

Νίκος Γιαβρόπουλος (εικαστικός, master of ceremonies) Θωμάς Δασκαλάκης (φωτογραφος και courier στην εταιρεία ndpphoto.gr)

Διονύσης Κούτσης (φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας (Black Studio Art))

Φάνης Παυλόπουλος (mobile photographer, ηθοποιός)

Γιάννης Πρίφτης (φωτογράφος (Trinity Productions))

Γιώργος Στριφτάρης (φωτογράφος, ηθοποιός, casting director)

Έλενα Φάκου (δημοσιογράφος, fashion & beauty editor)

Χριστίνα Φυλακοπούλου (φωτογράφος, τεχνικός θεατρικού φωτισμού)

Στο τέλος του φωτογραφικού project οι 64 επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στις 8 Ιουνίου στο VAULT και θα εκδοθούν σε φωτογραφικό λεύκωμα από την Κάπα Εκδοτική (http://www.kapaekdotiki.gr/ ).

Στο νικητή ο πολυχώρος VAULT θα διοργανώσει την προσωπική του έκθεση φωτογραφίας την επόμενη χρονιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments