Πολιτική

Σκοπιανό: “Μίνι” υπουργικό συμβούλιο, ενημερώσεις και πολιτικές αντιδράσεις

Σκοπιανό: “Μίνι” υπουργικό συμβούλιο, ενημερώσεις και πολιτικές αντιδράσεις
Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το "μίνι" υπουργικό συμβούλιο ενημερώνει τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 18:30 για όλες τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Αύριο -και έπειτα από κάποιες αρχικά αντιρρήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη- θα ενημερώσει και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, με τον Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνει τους πάντες για όλα όσα είδε, είπε, έγιναν στο Νταβός με τον Ζόραν Ζάεφ.

Όλα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί που ενημερώθηκε ο κυβερνητικός του εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Ακολούθησε ο Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξουμε σε ένα "μίνι" υπουργικό συμβούλιο που έχει αυτή την ώρα στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών.

Με το τέλος της ενημέρωσης του κυβερνητικού του επιτελείου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο επίσης θα ενημερώσει για όλες τις τελευατίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Συνομιλιών και ενημερώσεων συνέχεια αύριο με τη σκυτάλη να παίρνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Οι εσωτερικές αντιδράσεις

Με κεκτημένη ταχύτητα αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα. Σύντομα ωστόσο, ανακάλεσε και τελικά οι δυο τους θα συναντηθούν αύριο στις 10:30 το πρωί στο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα αυριανά ραντεβού έχουν ως εξής: Στις 10.30 ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον Κ. Μητσοτάκη, στις 12.30 έχει οριστεί το ραντεβού με την Φώφη Γεννηματά, στις 13.30 ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Κουτσούμπα, στις 15.00 ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει τον κ. Θεοδωράκη. ενώ στις 17.30 έχει οριστεί το ραντεβού με τον Β. Λεβέντη. 

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στο Μαξίμου, ωστόσο είναι πολύ αργά για ενημέρωση, σημείωναν χαρακτηριστικά. Από τη μεριά της, η Φώφη Γεννηματά, είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό για να κανονίσουν τα της συνάντησης. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ είπε στον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να κάνει λάθος χειρισμούς στο Σκοπιανό, τον κατηγόρησε για μυστική διπλωματία ενώ του υπενθύμισε ότι δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου. Την ίδια στιγμή, τον κάλεσε να πραγματοποιήσει Συμβούλιο Αρχηγών. 

«Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, που θα καθοριστεί με αίσθημα ευθύνης κι όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά αξιοποιώντας το σύνολο της πρότασης που θα φέρει η κυβέρνηση επισήμως» διεμήνυσε την Παρασκευή η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments