Γεύση

Πράσινη σαλάτα της τύχης για …αποτοξίνωση

Πράσινη σαλάτα της τύχης για …αποτοξίνωση
Μετά την κρεατοκατάνυξη της Τσικνοπέμπτης, αν μη τι άλλο επιβάλλεται αποτοξίνωση. Λύση: η σαλάτα της τύχης.

Πράσινη σαλάτα της τύχης με ρόδι και έξτρα μυστικό νοστιμιάς αυτής της κατά τα άλλα απλής σαλάτας, το πολύ γευστικό dressing με πετιμέζι. Τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

½ κιλό φυλλαράκια ρόκας φρέσκα, πλυμένα3 κουτ. σούπας σπόρους από ρόδι2 φέτες ψωμί του τοστ3 κουτ. σούπας ελαιόλαδοΓια το dressing1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό1 κουτ. γλυκού πετιμέζι1 κουτ. γλυκού λεμόνιαλάτ

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε καταρχήν τα κρουτόν: Αφαιρείτε την κόρα από τις φέτες του ψωμιού του τοστ και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και βάζετε τα ψωμάκια μέσα, ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι αυτά να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνετε να περιμένουν.

Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα την καθαρισμένη ρόκα, ρίχνετε από πάνω τα σποράκια του ροδιού.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά ταυτόχρονα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Λίγο πριν σερβίρετε, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing και προσθέτετε τα κρουτόν.