Οικονομία

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Επαφές με επενδυτές σε Λονδίνο και Παρίσι

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Επαφές με επενδυτές σε Λονδίνο και Παρίσι
O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε Παρίσι και Λονδίνο για να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Συναντήσεις με στελέχη επενδυτικών εταιρειών και funds θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πλαίσιο του οδοιπορικού παρουσιάσεων της ελληνικής οικονομίας (roadshow). Ο υπουργός θα συνεχίσει το οδοιπορικό από αύριο στο Λονδίνο.

Το roadshow που διοργανώνει η Rothchild, σύμβουλος του ελληνικού Δημοσίου σε θέματα χρέους, έρχεται λίγες μέρες μετά την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου μέσω της οποίας πρόκειται να αντληθούν 3 δισ. ευρώ αύριο που είναι ημέρα εκκαθάρισης της συναλλαγής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όμως δεν αποκλείεται να ερωτηθεί για την πτώση της τιμής του 7ετούς και των άλλων ελληνικών ομολόγων το τελευταίο διάστημα που η ελληνική πλευρά αποδίδει στο διεθνές περιβάλλον.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ερωτηθεί επίσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα σχέδια για την περίοδο μετά το αναμενόμενο τέλος του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, συμπεριλαμβανομένης της εποπτείας.

Ο ίδιος εκτιμάται πως θα κληθεί να ενημερώσει για τα πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και τον σχεδιασμό που υπάρχει για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με νέες εκδόσεις.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην ατζέντα του Eurogroup της Καθαρής Δευτέρας με αντικείμενο τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, δηλαδή το Ελληνικό, τον ΔΕΣΦΑ, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments