Οικονομία

Bloomberg: Πλειστηριασμοί και Ελληνικό τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης

Bloomberg: Πλειστηριασμοί και Ελληνικό τα εμπόδια για την εκταμίευση της δόσης
Η Ελλάδα δεν αναμένεται να λάβει σήμερα στο Eurogroup την έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ καθώς εκκρεμούν ακόμα η έγκριση από το ΣτΕ για το Ελληνικό και η πρόοδος των πλειστηριασμών, αναφέρει έκθεση που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Ελληνικό και πλειστηριασμοί είναι τα δύο ζητήματα που εκκρεμούν για την εκταμίευση των 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Bloomberg ενώ ΕΕ και Αθήνα ελπίζουν ότι τα θέματα θα έχουν διευθετηθεί πριν την επιστροφή των δανειστών στις 26 Φεβρουαρίου.

Tην ίδια στιγμή, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι τα κεφάλαια αυτά ενδέχεται να μην δοθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου και λόγω των καθυστερήσεων προγραμματισμού της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής που πρέπει να δώσει «πράσινο φως» στην εκταμίευση.

Η βασική ερώτηση, ωστόσο είναι αν η Ελλάδα θα μπορεί να σταθεί πλήρως στα πόδια της όταν τελειώσει το πρόγραμμα, ειδικά αν η τρέχουσα παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη εξασθενίσει. Η καθυστέρηση στην έκδοση του 7ετούς ομολόγου και η πρόσφατη αύξηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς, υπενθυμίζουν την ευπάθεια της χώρας στις εξωτερικές συνθήκες της αγοράς, είπε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Το βράδυ της Κυριακής ευρωπαϊκές πηγές εμφανίστηκαν διστακτικές λέγοντας θα είναι «δύσκολο σήμερα να εγκριθεί σήμερα η εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments