Πολιτική

Νίκος Τόσκας μαινόμενος: Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή

Νίκος Τόσκας μαινόμενος: Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή
Έντονος είναι ο εκνευρισμός του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Τόσκα για τις καθημερινές επιθέσεις των αναρχικών, που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό από το Σάββατο

Ο Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ και με αφορμή την αύξηση των πεζών περιπολιών εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τις καθημερινές καταδρομικές επιθέσεις.

«Τα λάθη συγχωρούνται γιατί αυτός που δουλεύει κάνει λάθη. Είμαι όμως αυτός που λέει ότι όποιος καβαλάει το άλογο είναι αυτός που θα πέσει κιόλας, πρώτος. Τα επαναλαμβανόμενα λάθη όμως ή η αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται. Δεν νοείται να γίνεται αλλαγή βάρδιας εκτός σημείου ενδιαφέροντος και οι αστυνομικοί να φεύγουν πριν την αλλαγή (NOVARTIS, Πρεσβεία Ισραήλ Ρουβίκωνας)» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν νοείται επαγγελματίας αστυνομικός να στέλνεται κάπου χωρίς σαφείς εντολές και συγκεκριμένα καθήκοντα απλά μόνο για παρουσία. Αν δεν έχετε εντολές θα ελέγχεται ο προϊστάμενος σας» επεσήμανε εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο κ. Τόσκας έκανε λόγο για την μεγάλη σημασία της πεζής περιπολίας όπως επίσης της σωστής συμπεριφοράς, εμφάνισης και υλοποίησης των καθηκόντων, του κάθε αστυνομικού που βγαίνει στον δρόμο. Υποτίθεται ότι από αύριο 200 αστυνομικοί θα ενταχθούν σε πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα όμως με αστυνομικούς που βρίσκονταν στο αμφιθέατρο, όταν ο κ. Τόσκας ρώτησε πόσοι επιπλέον αστυνομικοί θα βγουν στους δρόμους, η απάντηση ανώτατου αξιωματικούς ήταν 45, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του αρμόδιου υπουργού.

Ο Νίκος Τόσκας στη συνέχεια κάλεσε σε σύσκεψη τους αξιωματούχους προκειμένου να βρεθεί τρόπος αύξησης του αριθμού τους, όταν μάλιστα υπάρχουν 19.000 αστυνομικοί που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments