Πολιτική

Στους Δελφούς ο Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο τη θετική πορεία της οικονομίας

Στους Δελφούς ο Αλέξης Τσίπρας με επίκεντρο τη θετική πορεία της οικονομίας
Στην πολύ θετική πορεία της οικονομίας αλλά και στους βασικούς στόχους της διαπραγμάτευσης αναμένεται να εστιάσει σήμερα, από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα ανοιχτά μέτωπα της οικονομίας θα επικεντρωθεί στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ανέβει σήμερα στο βήμα του του 3ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται στην τοποθέτησή του να δώσει το στίγμα για την επόμενη μέρα και κυρίως, όπως προϊδεάζουν αρμόδιες πηγές, για την δυνατότητα η χώρα να βγει από το Πρόγραμμα χωρίς προληπτική γραμμή. Ο κ. Τσίπρας θα επικαλεστεί την πολύ θετική πορεία της οικονομίας για την οποία κάνουν λόγο στην κυβέρνηση και εν συνεχεία, θα περιγράψει τους βασικούς στόχους της διαπραγμάτευσης με ορίζοντα τον Ιούνιο και δη το ορόσημο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, δίνουν από Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο και στο Ολιστικό Σχέδιο Ανάπτυξης (που θα πρέπει να παρουσιαστεί μέσα στην άνοιξη) , με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη να διαδραματίζει πλέον καταλυτικό ρόλο σε αυτό. Ενώ ο πρωθυπουργός θα σκιαγραφήσει και τους άξονες για το νέο Παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης.

Κατά τα λοιπά, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση απορρίπτει την προληπτική πιστωτική γραμμή, τον τόνο έδωσε χθες με ομιλία του και ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, φέρνοντας ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. «Η προληπτική πιστωτική γραμμή προτάθηκε και στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και απορρίφθηκε, και ο λόγος είναι προφανής: Πολιτικά συστήματα που σέβονται τη δημοκρατική κυριαρχία θέλουν να ελέγχουν την κατεύθυνση και τους ρυθμούς των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων τα ίδια», επισήμανε.

Ενδεικτικό ,πάντως, της αγωνίας που υπάρχει στις τάξεις της κυβέρνησης, καθότι το τοπίο για την επόμενη μέρα παραμένει «θολό», συνιστά το γεγονός ότι και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή επιφυλακτικός. 

Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το εάν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε, αλλά, τόνισε, πρέπει να είναι στόχος μας, να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. «Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις -αγορές. Άρα, από τώρα έως και τον Αύγουστο, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments