Οικονομία

Γιάννης Δραγασάκης: Η 4η αξιολόγηση να κλείσει πριν χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης

Γιάννης Δραγασάκης: Η 4η αξιολόγηση να κλείσει πριν χτυπήσει το καμπανάκι της λήξης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια.

Την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ”πριν χτυπήσει το κουδούνι της λήξης με δεσμεύσεις δικής μας ιδιοκτησίας”, υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου, με την οποία ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία κοινοτική οδηγία για τις αγωγές αποζημίωσης.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναφερόμενος στις επενδύσεις επισήμανε ότι υπάρχει φανερή βελτίωση. Μεταξύ άλλων όμως τόνισε, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση, συντονισμός και κοινωνικοποίηση της διαδικασίας της ανάπτυξης, ώστε να γίνει κτήμα ολόκληρου του λαού.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο Γιάννης Δραγασάκης αποκάλυψε ότι οι τράπεζες μελετούν τρόπους διαχωρισμούς στρατηγικών κακοπληρωτών ”από πραγματικά αδύναμους να αποπληρώσουν”. Προέτρεψε δε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε αυτό το μέτρο το συντομότερο δυνατό, και όχι να αδρανούν όπως πράττουν σήμερα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη ως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments