Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες
Διώχνει και η Αυστραλία Ρώσους διπλωμάτες | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Μαρτίου 2018, 05:11 27 Μαρτίου 2018, 5:11

Η Αυστραλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλκολμ Τέρνμπουλ αποφάσισε να διώξει δυο Ρώσους διπλωμάτες, σε αντίποινα για την υπόθεση Σκρίπαλ

Η απόφαση της Αυστραλίας έρχεται λίγες ώρες από εκείνη των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ. Στη μεγαλύτερη μαζική απέλαση διπλωματών από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να διώξει 60 Ρώσους διπλωμάτες.

Ανάλογες αποφάσεις πήραν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, με την Αυστρία να διαχωρίζει τη θέση της. Όλα σε ένδειξη… αλληλεγγύης στη Βρετανία, που κατηγορεί τη Μόσχα για επίθεση με νευροπαραλητική ουσία στο έδαφός της. Το Κρεμλίνο αρνείται τα πάντα και ετοιμάζει… αντεπίθεση.

«Μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους συμμάχους και εταίρους της, η Αυστραλία αναλαμβάνει δράση σε αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι», ανέφερε ο Τέρνμπουλ σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα. «Δύο Ρώσοι διπλωμάτες που έχουν αναγνωριστεί ως (…) στελέχη των υπηρεσιών κατασκοπείας θα απελαθούν από την κυβέρνηση της Αυστραλίας διότι επιδόθηκαν σε ενέργειες οι οποίες δεν συμμορφώνονταν προς την ιδιότητά τους με βάση τις Συμβάσεις της Βιέννης», συμπλήρωσε ο Τέρνμπουλ.

Ετικέτες: 


2018