Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / O Πετρόπουλος «παραίτησε» τον Μαρίνο από τη θέση του ΕΦΚΑ
O Πετρόπουλος «παραίτησε» τον Μαρίνο από τη θέση του ΕΦΚΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Μαρτίου 2018, 13:59 29 Μαρτίου 2018, 13:59

Παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του ο προτεινόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ Ευστάθιος Μαρίνος μετά τον σάλο που προκλήθηκε εχθές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τα όσα αποκαλύφθηκαν εχθές για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ.

Όπως αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε μέχρι προχθες μια εταιρεία πληροφορικής μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Καρκαλή. Προχθές με συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασε τις μετοχές του στον κ.Καρκαλή, ενώ πριν λίγες ημέρες η ΗΔΙΚΑ είχε δώσει δουλειά 20.000 € στον κ. Καρκαλή με απευθείας ανάθεση. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Μαρίνος ήταν σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Σύμφωνα με βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ο κ. Καρκαλής έπαιρνε κι άλλες δουλειές από την ΗΔΙΚΑ.

Ο κ. Μαρίνος απαντώντας στις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας παραδέχτηκε την σχέση του με τον κ. Καρκαλή: «Όντως ήταν συνέταιρος μου μέχρι χθες. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και πολύ γνωστός ηλεκτρολόγος. Στην Ελλάδα έχουμε λίγο κόσμο σε αυτό το επίπεδο. Και για αυτό ο κόσμος αυτός ανακυκλώνεται. Ο Καρκαλής συνεργάζεται με την ΗΔΙΚΑ ως ελεύθερος επαγγελματίας».

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Καμμένος εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΛ είπε λίγο πριν τη συνεδρίαση για τη ψηφοφορία ότι θα ψηφίσει αρνητικά, παρότι χθες το κόμμα του με τον Γιώργο Λαζαρίδη είχε ψηφίσει θετικά.

Η επιστολή παραίτησης του Στάθη Μαρίνου και κυρίως η αναφορά του ότι δέχεται πόλεμο από τη ΝΔ προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της που συμμετέχουν στην επιτροπή ΔΕΚΟ. Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για θράσος του κ. Μαρίνου και πρόσθεσε «Χρειάστηκε ένα εικοσιτετράωρο το Μέγαρο Μαξίμου για να αντιληφθεί αυτό που είχαν καταλάβει βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ήταν ακατάλληλος για τη θέση. Ενω λέει ότι δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο και τίποτα μεμπτό δεν υπήρξε εναντίον του, σήμερα εμείς έχουμε πρόσθετα στοιχεία εναντίον του. Ήρθαν σε γνώση μας στοιχεία με βάση τα οποία δίνει έργα στον ίδιο του τον εαυτό του . Εδωσε 2 διαφορετικά έργα , το ένα της τάξεως των 7316 € και το δεύτερο αξίας 37.000 € στα τέλη του 2017. Έδινε στον εαυτό του δηλαδή όταν ήταν σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και ανέθετε στον εαυτό του αυτά τα δύο έργα. Θα ήταν καλύτερο ο κ. Μαρίνος να ήταν σεμνότερος διότι προσβάλλει και αυτούς που τον πρότειναν.»

Και ο Γιάννης Βρούτσης έκανε λόγο για θρασύτατη επιστολή του κ.Μαρίνου και έθεσε τα ερωτήματα προς τον Πρόεδρο της Βουλής «εάν η εταιρεία του κ.Μαρινου είχε φορολογική ενημερότητα, είχε ισολογισμούς, είχε υποβάλει φορολογική δήλωση, και εάν ο ίδιος παραμένει ακόμα και σήμερα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΕΦΚΑ: Διευκρινίσεις για τις πληρωμές εισφορών

Κατάληψη στα γραφεία του ΕΦΚΑ από τους εργαζόμενους

ΕΦΚΑ: Καταβολή εισφορών και δόσεων για τον Φεβρουάριο

Εκτός Μητρώου κινδυνεύουν να μείνουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί

Ετικέτες: 


2018