Τεχνολογία
pagenews.gr / Τεχνολογία / Doodle της Google: Αφιερωμένο στην πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδίας, Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι
Doodle της Google: Αφιερωμένο στην πρώτη γυναίκα γιατρό της Ινδίας, Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Μαρτίου 2018, 07:01 31 Μαρτίου 2018, 7:01

Το doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 153η επέτειο από τη γέννηση της Ινδής γιατρού Ανάνντι Γκοπάλ Τζόσι.

Ήταν η πρώτη γυναίκα ινδικής καταγωγής που σπουδάζει και αποφοιτά με διπλό δίπλωμα ιατρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πιστεύεται επίσης ότι είναι η πρώτη ινδική γυναίκα που έβαλε πόδι στο αμερικανικό έδαφος.

Η Τζόσι παντρεύτηκε στην ηλικία των εννέα ετών, όπως ήταν το έθιμο στην Ινδία του 19ου αιώνα. Ο σύζυγός της την ενθάρρυνε να συνεχίσει την εκπαίδευσή της και το ενδιαφέρον της για την ιατρική. Στα δεκαέξι, παρότι δεν ήταν καλά στην υγεία της, αλλά αποφασισμένη να πετύχει, η Joshi έβαλε πλώρη για την Αμερική.

Έλαβε το δίπλωμα της ιατρικής από το Drexel University College of Medicine και επέστρεψε στην Ινδία με όνειρα να ανοίξει κολλέγιο ιατρικής για γυναίκες.

Η Joshi πέθανε από φυματίωση πριν από τα 22α γενέθλιά της. Όμως, η κληρονομιά που άφησε πίσω της και το μονοπάτι που άνοιξε για τις νέες γενιές γυναικών συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και ένας κρατήρας στην Αφροδίτη έχει το όνομά της!

Το σημερινό Doodle δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Kashmira Sarode, ο οποίος φαντάστηκε την Joshi να παίρνει το πτυχίο της.

Ετικέτες: 


2018