Διεθνή

Νέο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

Νέο μακελειό από την Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία
Δεκάδες θύματα από επίθεση σε δύο χωριά.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 84 τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία.

«Μέχρι στιγμής έχουμε απομακρύνει 18 σορούς από τα χωριά Μπάλε Σούβα και Μπάλε Κούρα. Τα θύματα έχασαν τις ζώες τους ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις μάχες μεταξύ των ανταρτών και του στρατού», ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SEMA).

Η φονική επίθεση έγινε κοντά στο Μαϊντουγκούρι στα βορειοανατολικά κι είναι η πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται στην πόλη από την περασμένη εβδομάδα όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί συνομιλίες με τους ενόπλους.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας προσπαθούν από το 2009 να καταστείλουν την εξέγερση των εξτρεμιστών της Μπόκο Χαράμ, οι οποίοι έχουν ορκιστεί πίστη και αφοσίωση στο λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος». Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει εξαπολύσει διάφορες φονικές επιθέσεις περιλαμβανομένης και της έκρηξης βόμβας σε γραφεία του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα Αμπιτζάν το 2011, όταν σκοτώθηκαν 21 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε δίκη με την κατηγορία της διαφθοράς πάει ο Σαρκοζί

Ρωσία: Κλείνει το προξενείο των ΗΠΑ στην Αγία Πετρούπολη – Απελαύνει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες

Λευκός Οίκος για Βόρεια Κορέα: Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση

Ο Τραμπ έκοψε κάθε προσδοκία για τα όπλα με ένα tweet

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments