Τεχνολογία

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων βοηθά την κινεζική αστυνομία

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων βοηθά την κινεζική αστυνομία
Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες παρακολούθησης με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων χρησιμοποιούνται ολοένα και πιο πολύ.

Ένας άνδρας εισέρχεται σε κατοικημένη περιοχή που παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε επαρχία της κεντρικής Κίνας και αυτόματα σημαίνει συναγερμός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. 

Χάρη στο σύστημα αναγνώρισης προσώπων, που έδωσε 95% πιθανότητες ο άνδρας αυτός να είναι υπεύθυνος για την κλοπή ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες. 

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα και είναι ενδεικτικό του πώς η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων βοηθά τις αστυνομικές αρχές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η αστυνομία στην κομητεία Φανσιάν στην επαρχία Χενάν μπορεί να συγκρίνει τις εικόνες των περαστικών στους δρόμους με τους υπόπτους στη βάση δεδομένων της αστυνομίας και να ειδοποιεί άμεσα τις αρχές μόλις το ποσοστό ταύτισης ξεπεράσει ένα προκαθορισμένο όριο, εξηγεί ο αστυνομικός Σουν Τζουνσάν. 

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η τεχνολογία αυτή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε την αστυνομία στη Φανσιάν να εντοπίσει και να συλλάβει 80 υπόπτους, μεταξύ των οποίων και δύο που βρίσκονται στην πανεθνική λίστα καταζητούμενων και ήταν ύποπτοι για βίαια εγκλήματα. 

«Οι κάμερες που είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι έξυπνες και μπορούν να δώσουν αυτόματα πληροφορίες στην αστυνομία», σημειώνει ο αστυνομικός Γουάνγκ Τζισέ. 

Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες παρακολούθησης με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων χρησιμοποιούνται ολοένα και πιο πολύ από την κινεζική αστυνομία με στόχο την αποτροπή και τη διαλεύκανση αδικημάτων και εγκλημάτων. «Όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνολογία και αναβαθμίζει τις δυνατότητές της, οι πολίτες νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο χαρούμενοι», επισημαίνει ο αστυνομικός Σάο Τζινγκλιάνγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Facebook: Δοκιμάζει αναγνώριση προσώπου για ανάκτηση λογαριασμού

Apple: Διαψεύδει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναγνώριση προσώπου

Κίνα: Η αστυνομία φορά γυαλιά με αναγνώριση προσώπου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments