Αθλητισμός

Σαν σήμερα: Το μπασκετικό ”αντίο” ενός κυρίου

Σαν σήμερα: Το μπασκετικό ”αντίο” ενός κυρίου
Σαν σήμερα, 13 Απριλίου 2016, ο Κόμπι Μπράιαντ έβαζε τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα.

Εγωιστής και υπερόπτης, μα πάνω από όλα τίμιος και εργατικός. Έχει αγαπηθεί όσο κανείς αλλά έχει γνωρίσει και την πιο σκληρή μορφή του μίσους. Γεννημένος νικητής , θεόσταλτος με σκοπό να γίνει ο καλύτερος στο είδος του. Ο καλύτερος στον χώρο του μπάσκετ. Πολλοί λένε πως ήταν ότι πιο κοντινό στο μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν, άλλοι πάλι πως τον ξεπέρασε. Ο λόγος λοιπόν για τον Κόμπι Μπράιαντ που σαν σήμερα, πριν 2 χρόνια πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 χρόνων κάνοντας φτωχότερο το άθλημα.

Το μπασκετικό άστρο του Black Mamba (όπως συνηθίζουν να τον φωνάζουν) γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβανία στις 23 Αυγούστου το 1978. Η αγάπη του για την ”πορτοκαλί” θεά ξεκίνησε από μικρή ηλικία , αφού εισήλθε απευθείας από το λύκειο στον μαγικό χώρο του Αμερικανικού πρωταθλήματος.

Από την αρχή είχε ένα όνειρο, πίστευε σε αυτό και ήλπιζε ότι κάποτε θα του δινόταν η ευκαιρία να αποδείξει όσα αξίζει . Αυτή η ευκαιρία φαινόταν να ήρθε το 1996 όταν κατάφερε να γίνει το 13 draft του πρώτου γύρου από την ομάδα των Χόρνετς . Κάνεις δεν πίστεψε στο ταλέντο του και λίγο αργότερα πάρθηκε η απόφαση να χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα σε κάποια άλλη ομάδα. Το μόνο λοιπόν που έμενε ήταν να βρεθεί η ομάδα που θα έδινε μπασκετική στέγη στον νεαρό τότε Κόμπι Μπράιντ.

Η ομάδα αυτή έτυχε να είναι οι Λέικερς. Ο πρωτάρης τότε Κόμπι είχε την ευκαιρία να φορέσει την εμφάνιση που κάποτε είχε φορέσει ο αείμνηστος Magic Johnson. Έτσι και έγινε. Την ίδια χρονιά η ιστορικότερη ομάδα του Λος Άντζελες τον εντάσσει στο έμψυχο δυναμικό της .Τα υπόλοιπα ; Απλά είναι ιστορία…

Ο Μπραϊαντ κατάφερε σε 20 σεζόν του ΝBA να κατακτήσει 5 πρωταθλήματα , 2 τίτλους MVP στους τελικούς , να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και 2ος στην ιστορία του πρωταθλήματος. Εκτός αυτού κατάφερε να συνδέσει το όνομά του και με την εθνική ομάδα, κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια.

Αδιαμφισβήτητα ο Κόμπι έδωσε τα πάντα και λατρεύτηκε σαν Θεός. Χαραγμένο στην μνήμη κάθε μπασκετόφιλου το παιχνίδι όπου υπέστη ρήξη αχειλλίου τένοντα και συνέχισε να παίζει με δάκρυα στα μάτια από τον πόνο. Ο Μπραιαντ όπου έπαιξε τελευταία φορά γνώριζε την αποθέωση και την χαρά του αγωνίσματος . Όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος ήταν τόσο γεμάτος από το άθλημα και θα έφευγε καταξιωμένος , χωρίς ίχνος παρακμής. Και αυτό έκανε. Η τελευταία παράσταση του πριν πέσουν οι τίτλοι μιας σπουδαίας καριέρας ήταν στις 13 Απριλίου του 2016 και εκεί έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα . Σκοράροντας λοιπόν 60 πόντους επιβεβαίωσε ποιος είναι και το πώς δύσκολα θα υπάρξει άλλος Κόμπι στο άθλημα.

Από τότε το νούμερο 24 ψηλά στον ουρανό του Staples Center, εκεί που κάνεις δεν θα το φτάσει.

Η αγάπη του για μια ομάδα. Το πάθος για το χρυσό και το μωβ , ο έρωτας του για το άθλημα και τους Λος Άντζελες Λέικερς, έμειναν στην ιστορία.

Νίκος Μαρουλίδης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments