Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
Εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια | Pagenews.gr
Pagenews Team

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Οι βουλευτές που διαφωνούν μειώθηκαν από 10 σε επτά, αλλά επιμένουν να ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη διάταξη. Κατέθεσαν μάλιστα τις έντονες διαφωνίες τους στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου.

Παράλληλα έστειλαν και επιστολή στις κ.κ. Φωτίου και Αχτσιόγλου την οποία παρέδωσε η βουλευτής Πειραιά Γεωργία Γεννιά και την οποία υπογράφουν και οι βουλευτές Καραγιάννης και Ντζιμάνης. Βουλευτές που μετείχαν στη συνεδρίαση σημειώνουν ότι μεταφέρθηκε στις υπουργούς το μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμα ώριμη για κάτι τέτοιο, ενώ άλλοι επικαλέστηκαν και ιατρικούς όρους. Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους εξακολουθούν να διαφωνούν οι κ.κ. Εμμανουηλίδης, Βέττας, Ουρσουζίδης και ο Π. Κωνσταντινέας.

Τι λένε στην επιστολή τους οι διαφωνούντες

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και διερωτούνται: «Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι αντίθετη. Γιατί επιδιώκουμε να πάμε κόντρα; Ειδικά αυτήν τη στιγμή;». Ταυτόχρονα, επικαλούνται «πιθανές αντιδράσεις του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου απέναντι σε αυτό το παιδί που μεγαλώνει σε ανάδοχους ομόφυλους γονείς» αναφέροντας: «Αναλογίζεστε τον πιθανό χλευασμό και τον εκφοβισμό μιας κοινωνίας ανέτοιμης να αποδεχτεί αυτό το θεσμό; (…) Πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τις επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού αυτού. Διότι οι αρνητικές συνέπειες θα είναι τεράστιες, όχι επειδή τα ομόφυλα ζευγάρια είναι ακατάλληλα-κάθε άλλο, η ικανότητα ορίζεται και εξαρτάται από την ποιότητα του κάθε ατόμου, ξεκάθαρα- αλλά εξαιτίας της αντίδρασης του κοινωνικού και σχολικού περίγυρου».

Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν!

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά των διαφωνούντων

Κατά των διαφωνούντων βουλευττών του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται η Νεολαία του κόμματος επισημαίνοντας με νόημα πως «στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

H ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες. Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αχτσιόγλου: "Αυτονόητη η αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια, εφόσον υπάρχει σύμφωνο"

Υπουργείο Εργασίας: Δεν μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης
Συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ για τους 10 "αντάρτες" βουλευτές

Ετικέτες: 


2018