Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Οργισμένη αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών: Ατυχείς οι δηλώσεις Χάν για το Σκοπιανό
Οργισμένη αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών: Ατυχείς οι δηλώσεις Χάν για το Σκοπιανό | Pagenews.gr
Pagenews Team

Αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του επιτρόπου Χαν με τις οποίες προέβλεψε λύση στο ονοματολογικό μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χαρακτηρίζει ατυχείς τις δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Χαν και προσθέτει: «Καλούμε τον Επίτροπο Χαν να σταματήσει να παρέχει λάθος εικόνα για διαπραγματεύσεις τις οποίες, όπως όλα δείχνουν, δεν κατανοεί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να τις υπονομεύει».

Επιφυλακτικός στις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, για λύση στο όνομα της ονομασίας εντός δύο εβδομάδων εμφανίστηκε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. 

Χαρακτηρίζοντας τον Χαν «πολύ καλό φίλο της “Μακεδονίας”» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σχολίασε ότι «μακάρι να έχει πληροφορίες ότι σε δύο εβδομάδες θα έχει τελειώσει» το θέμα του ονόματος. Ωστόσο, ο ίδιος δεν το θεωρεί δυνατόν, παραθέτοντας και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων επαφών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τι δήλωσε ο κ. Χαν για το ονοματολογικό:

Σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα, ο κ. Χαν δήλωσε: «Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε μία λύση. Τουλάχιστον μία λύση που θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ. Όλοι νομίζω συμφωνούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα, για την κοινωνία και για όλη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εξελίξεις στο Σκοπιανό: Την Τετάρτη συνάντηση Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς

Ζάεφ: Ελλάδα και πΓΔΜ πιο κοντά από ποτέ σε μια συνολική λύση

Ντιμιτρόφ: Αν ήταν μόνο το όνομα το πρόβλημα θα το λύναμε εύκολα

Σκληρό μήνυμα Κοτζιά σε Σκόπια: Επιδείξτε σοβαρότητα

Ετικέτες: 


2018