Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Η «μπηχτή» του Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά
Η «μπηχτή» του Γαβρόγλου για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά | Pagenews.gr
Pagenews Team

«Η ευθύνη για τη σύνταξη των προγραμμάτων σπουδών είναι της Πολιτείας». Αυτό τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τη νέα απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ανέφερε ότι η νέα απόφαση είναι πανομοιότυπη με την προηγούμενη και ότι, επειδή αφορά σε παλαιότερη Υπουργική Απόφαση, του Ν. Φίλη, δεν έχει επίπτωση στη διδασκαλία του μαθήματος. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει, ζητήματα όπως αυτό της διδασκαλίας των θρησκευτικών, να αφεθούν να τα χειρίζεται συντεταγμένα η Πολιτεία με τους θεσμούς της. «Είμαστε σε συνεχή συζήτηση με την Εκκλησία, με άλλες θρησκείες, και με την κοινωνία. Κάνουμε μία προσπάθεια να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να γίνει ένα σύγχρονο μάθημα, ένα μάθημα που θα παιδιά θα το παίρνουν στα σοβαρά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Έως τον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός και το σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών

Το αργότερο έως τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί ο αριθμός προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και το σύστημα πρόσληψής τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Γαβρόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι είναι ήδη σε συζητήσεις με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και υπογράμμισε τη σημασία της δημόσιας παραδοχής του ΟΟΣΑ πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στην Εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Γαβρόγλου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να γελοιοποιήσει την εκπαίδευση

ΟΛΜΕ: Ζητά αντιπολεμικά μαθήματα στα σχολεία – ‘Εστειλε επιστολή στον Γαβρόγλου

Κώστας Γαβρόγλου: Εισαγωγή στα ΑΕΙ με βαθμό απολυτηρίου από το 2020

Αντιπαράθεση της Εκκλησίας με Γαβρόγλου – Ποιος είναι ο λόγος

Ετικέτες: 


2018