Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Τσακαλώτος για Eurogroup: Ενισχυμένη παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα
Τσακαλώτος για Eurogroup: Ενισχυμένη παρακολούθηση μετά το πρόγραμμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Απριλίου 2018, 13:07 27 Απριλίου 2018, 13:07

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε από την Σόφια, την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Αρχικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε ότι Eurogroup υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου. Ακόμα, σε ό,τι αφορά την δ’ αξιολόγηση, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαίου, προκειμένου να κλείσει η τεχνική συμφωνία ως το Eurogroup του Μαΐου.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα έχει μια »ενισχυμένη παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι »ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσω δε μάλλον με τις αξιολογήσεις που έχουν και προαπαιτούμενα και εκταμιεύσεις». Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία που παρουσίασε ο ίδιος σήμερα στο Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε την ικανοποίηση των θεσμών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης »ελαβε πολλούς επαίνους» στο Eurogroup και υπογραμμίστηκε ότι το μείγμα των μέτρων και παρεμβάσεων που προτείνονται σε αυτό θα φέρει αξιοπιστία όχι μόνο στις αγορές, αλλά και στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, όσο αφορά το χρέος, ανέφερε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή ως τις 21 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεντένο: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και θα φέρουν την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης

Μετά το… σοκ με τις αξιολογήσεις στο Eurogroup ο Τσακαλώτος

Ετικέτες: 


2018